Ez a húsvéti tojásos desszert nemcsak finom, hanem diétás változata is készült, így bátran fogyaszthatod, ha odafigyelsz a kalóriákra. A csokitojás, az eper friss, természetes édes íze tökéletesen illik a tojásfehérje habhoz, így egy könnyed, de ínycsiklandó édességet kapunk. A tojásokat töltött krém helyett, pürésített eperrel és habbal töltjük meg, így a desszert szénhidráttartalma alacsony marad. Ez a recept tökéletes választás, ha egy könnyű, húsvéti élvezetre vágysz!
Hozzávalók:
- 30dkg eper
- 3db tojás
- 3ek diétás édesítőszer
- 6db hozzáadott cukortól mentes csokitojás
Csokitojás eperhabbal elkészítés:
A krémhez az epret megpucolod és megmosod. Apróra vágod, majd egy tálban villával pürésíted. A tojásokat szétválasztod, és a fehérjéből kemény habot versz, hozzáadod a cukrot, és tovább vered. Ha teljesen kemény, hozzáforgatod az epret. A tojásokat óvatosan kettépattintod, és tányérra helyezed őket. Nyomózsákba töltöd a krémet, és a segítségével megtöltöd a habbal a tojásokat.
Ebben a videóban a csokitojás nem cukormentes, de szerencsére ma már könnyedén beszerezhetők cukormentes változatok is, így bátran választható egy diétás alternatíva, ha úgy szeretnéd.
Ezt tudtad?
Az eper rendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban, mint a C-vitamin, mely erősíti az immunrendszert és segít a bőr egészségének megőrzésében. Alacsony kalóriatartalmú, így tökéletes választás diétázóknak. Emellett tele van rostokkal, amelyek segítenek a jó emésztésben, és hosszú távon hozzájárulnak a fogyáshoz. Az eper magas víztartalma segít hidratálni a testet, miközben ízletes és frissítő, így ideális kiegészítője a diétás édességeknek.