A nyár egyik csúcskedvence a lángos! Nincs olyan, aki ne szeretné, de sajnos nem mindenki eheti: a lisztből, élesztővel készült, majd bő, forró olajban kisütött kelt tészta nem kifejezetten diétás fogás. Ugyanakkor, ha megkívánod, nem kell lemondanod róla. Hiszen évek óta kering a neten a lisztmentes „felhő” pékáru receptje, amit a mindmegett.hu oldalán is megtalálsz. Ehettünk már felhőmuffint, kenyeret és felhőpalacsintát, most viszont megmutatjuk, hogyan készítheted el liszt és élesztő nélkül a hungarikumnak számító lángost felhő-módra! Mivel liszt és olaj nélkül készül, akár a fogyókúrázók étrendjébe is beleférhet – főleg a keto diétát követők olvassák majd boldogan a hozzávalók listáját!
Hozzávalók a felhőlángoshoz:
- 3 db tojás
- 10 dkg zsírszegény túró
- só
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
- A tojásokat válaszd ketté.
- A sárgáját keverd el a túróval és egy csipetnyi sóval.
- A fehérjét verd habbá, óvatosan keverd hozzá a sütőport, majd forgasd össze a tojásos-túrós masszával.
- A masszából 1-2 evőkanálnyi adagokat rakj, egymástól távolabb, egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- 175 fokra előmelegített sütőben 15 percig süsd.
- Tejföllel és sajttal, fokhagymával bedörzsölve kínálhatod.