Fehérjében gazdag, a zsírszegény változata tökéletesen beilleszthető a fogyókúrába édességként is, mondhatni: a túró a diétázók egyik legjobb barátja. A túró tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal, amelyek jó hatással vannak a szervezetre. A túrós desszert elkészítésekor arra kell ügyelni, hogy lehetőleg energiamentes édesítőszert használjunk hozzá, valamint olyan alapanyagokkal kombináljuk a főszereplőt, amelyek szintén segítenek a jó közérzet, az egészség megőrzésében, valamint a karcsúsodásban. Az alábbi 3 túrós desszert pont ilyen!
Így készül az áfonyás-görög joghurtos süti!
Bogyós gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók (1 adaghoz):
100 g sovány krémtehéntúró
2 ek natúr joghurt
1-2 marék bogyós gyümölcs vegyesen (mirelit is lehet) + a díszítéshez
folyékony energiamentes édesítőszer (pl. sztívia)
4 db cukormentes háztartási keksz vagy 2 ek házi granola
Elkészítése:
1. A túrót alaposan keverjük össze a joghurttal és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel. (Ha „sima” zsírszegény túróból készítjük, nem krémes állagúval, az sem baj, a desszert ízét nem befolyásolja.)
2. A gyümölcsöket szórjuk teflonserpenyőbe, és kis lángon pároljuk addig, amíg össze nem esnek kissé pépes állagú pürévé.
3. A háztartási kekszet törjük durvára, majd rétegezzük desszertespohárba a túrókrémmel, valamint a gyümölcspéppel együtt, végül díszítsük pár szem gyümölccsel.
Elkészítési idő: 15 perc
Ezt is kipróbálhatod: Édességek a fogyókúrában – 3 csokis recept
Citromos túrógolyó
Hozzávalók (4 darabhoz):
100 g zsírszegény túró
1-2 csipet reszelt citromhéj
1 ek zabkorpa
folyékony energiamentes édesítőszer
ízlés szerint 4 szem meggy vagy cseresznye
Elkészítése:
1. A túrót dolgozzuk össze a citromhéjjal és a zabkorpával, majd ízlés szerint édesítsük.
2. A keverékből formázzunk 4 gömböt. Aki szereti, 1-1 darab meggyet vagy cseresznyét is tehet a túrómasszából formázott folyók közepébe. Fogyasztás előtt hűtsük le a hűtőben.
Elkészítési idő: 5 perc + hűtés
Ha egészséges édességre vágysz: csokis cukkinisüti
Egyszerű túrós sütemény
Hozzávalók (6-8 szelethez):
2 db tojás
2 ek zabliszt
500 g sovány túró
100-200 ml zsírszegény tej
energiamentes édesítőszer
ízlés szerint 1-2 ek házi cukormentes lekvár
Elkészítése:
1. A tojásokat verjük fel, majd keverjük hozzá a zablisztet, a simára kevert túrót és annyi tejet, amilyen állagúra szeretnénk a süteményt. Ízlés szerint édesítsük.
2. A túrós tésztát öntsük szilikon piteformába/sütőformába, és süssük 180 fokon kb. 45 percig. Tálaláskor ízlés szerint csurgassunk rá egy kevés házi gyümölcslekvárt.
Elkészítési idő: 50 perc