Ha a szexuális életet felpezsdítő falatok kerülnek szóba, először mindenki az osztrigára gondol. Pedig a sor még hosszan folytatható. Már az is szexi, ha az összebújás előtt az afrodiziákumban gazdag falatokat, tehát a vágy- és teljesítményfokozókat közösen készítjük el. Íme, néhány élelmiszer, ha ezeket gyakrabban fogyasztjuk, még jobb lehet a szexuális életünk.

Egye magát szexire!

Avokádó

Telítetlen zsírsavakban gazdag, telített zsírsavakban pedig szegény – ez a fő tulajdonsága teszi afrodiziákummá az avokádót (és nem a herére hasonlító alakja). Ezek a telítetlen zsírsavak kedvező hatással vannak a szívre és az érrendszerre: javítják a vérkeringést, elősegítik az erek elernyedését és tágulását, megakadályozzák a vérrögök képződését. Erősítik a szívverést, így nő a szív hatékonysága a vér pumpálásában. Tény, hogy a férfiak, akiknek szívproblémájuk van, kétszer nagyobb eséllyel küzdenek erekciós problémákkal.

Mandula

A mandula régóta szerepel az afrodiziákumok listáján. Ásványi anyagokban gazdag mag, olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a szexuális vágyat, például cinket, szelént és E-vitamint.

Eper

Több kutatás is állítja: a piros szín erősíti a szexuális vágyat, a férfi ak jellemzően szexibbnek tartják a vörös színt hordó nőket. És ha a ruhaválasztásnál működik ez az élénk szín, miért ne működne az ételnél is? Az eper folsavban és B-vitaminban gazdag, ezek a tápanyagok pedig segítenek csökkenteni a születési rendellenesség kialakulásának esélyét (várandós nőknek kifejezetten ajánlott minél több epret fogyasztani), ráadásul a Kaliforniai Egyetem szerint növeli a spermaszámot. Étcsokival fogyasztva még jobb hatást érhetünk el.

Tenger gyümölcsei

Az osztriga a legismertebb afrodiziákum, cinkben gazdag, de érdemes más olajos halakat is gyakran fogyasztani, ha fel akarjuk erősíteni a szexuális életünket. A hering és a lazac például ómega 3 zsírsavban gazdag, ezek a jó zsírok pedig az egészséges szívműködésért felelnek.

Rukkola

Ez a sötétzöld színű zöldség már az I. század óta szerepel a vágyfokozók listáján. Nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, a zöld levelekben található anyagok növelik a tesztoszteron szintjét.

Füge

Évszázadok óta tartja magát a vélekedés, miszerint a füge növeli a termékenységet. Kiváló afrodiziákum, már az ókori görögök körében is népszerű volt e szerepében, a szex előtti rituálé fontos része volt a fügefogyasztás. Rostban gazdag gyümölcs, így még a fogyásban is fontos szerepet játszik.

Citrusfélék

A trópusi gyümölcsök antioxidánsokban, vitaminokban (különösen C-vitaminban), folsavban gazdagok, ezek a tápanyagok pedig erősítik a férfiak reprodukciós képességét. Fogyasszunk minél gyakrabban grépfrútot, mandarint, narancsot, vagy készítsünk belőlük salátát és locsoljuk meg az egészet citrom- vagy lime-lével.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink