A nők nagy része nem szívesen ismeri be, de általában sokkal több ételt fogyaszt el egy-egy étkezés alkalmával, mint amennyire a szervezetének szüksége van. Ilyenkor valami „megtéveszti” az érzékeket, és tévesen azt kelti az agyban, hogy azonnal pótolni kell az energiát. Megmutatjuk, mi az öt leggyakoribb oka, hogy éhesnek érzi magát és segítünk, hogy jobban odafigyeljen arra, mennyi ételt fogyaszt.

Éhes? Csak azt hiszi!

1. KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLET

Ha nem vigyáz, a téli hónapokban biztosan felszed néhány pluszkilót. Kutatások szerint az emberek a hosszan tartó hideg időben hajlamosak többet enni, mint a meleg napokon, mert úgy érzik, több energiára van szükségük az állandó, 37 fok körüli testhőmérséklet megőrzéséhez. Ráadásul télen könnyebben választják a magas zsír- és szénhidráttartalmú élelmiszereket, mint a könnyű, finom, de energiaszegény ételeket.

2. A MUNKÁJA

A legtöbb ember azok közül, akik ülőmunkát végeznek, bizony akkor is eszik, ha nem éhes. nagyon könnyű az íróasztal fiókjából előkapni egy szendvicset és elmajszolni, pedig lehet, hogy egy pár lépés séta és egy pohár víz is segített volna legyőzni az „éhséget”. Tanulmányok azt is bebizonyították, hogy akik az íróasztalnál ülve fogyasztják el az ebédjüket és közben dolgoznak vagy a számítógépen játszanak, többet esznek, mint azok, akik csak az étkezésre koncentrálnak.

3. ALVÁSHIÁNY

Az alváshiány felborítja a hormonháztartás egyensúlyát. természetesen érinti azokat a hormonokat is, amelyek az étvágyat szabályozzák. A kialvatlanság, a fáradtság fokozza a vágyakozást a cukros élelmiszerek után, amelyek hirtelen emelik meg a vércukorszintet, és így gyors energiaszint-növekedést okoznak.

4. A CIKLUSA

Az ösztrogénprogeszteron szint változása szerepet játszhat abban, hogy mit és mennyit eszik. Gyakran a menstruáció előtt 7-8 nappal jelentkezik a csillapíthatatlan éhségérzet, amely az alacsony szerotoninszintnek köszönhető.

5. KEDVENC TVMŰSORA

Bizonyított, hogy minél jobban elmerül kedvenc sorozata nézésében, annál több snacket fogyaszt. Az ember ugyanis egyszerre csak egy dologra tud koncentrálni: ha arra figyel, hogy mi történik a képernyőn, akkor a nassolást már nem tudja kontrollálni.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink