Az epret szinte mindenki szereti. Nagyon egészséges, kalóriatartalma elenyésző, ezért jól beilleszthetjük egy diétába, sőt alapozhatunk is rá. Friss, üde, édes íze nemcsak energiát ad, de a hangulatunkat is javítja.

Eperbumm - Nyári zamatos diéta

Csak eper?

Szó sincs róla! Victoria Beckham ugyan elhíresült egy eperdiétáról, állítólag egy időben 5 csésze epret evett csak naponta. Ez napi 300 kalória körüli energiabevitel volt, ami több mint észbontó, tudva azt, hogy Victoria soha nem volt 34-es méretnél nagyobb, kivéve a várandósság ideje alatt. Akkor talán a 38-as méretet is elérte.

Később korrigálta is ezt a gyilkos módszert azzal, hogy rákot is eszegetett az eper mellé. Alapozhatunk eperre diétát, pláne, ha szeretjük, de arra ügyelni kell, hogy az eper mellett meglegyen a szükséges fehérje- és szénhidrátbevitel is. Lehet az eper desszert, lehet reggeli, és remek salátákat is készíthetünk belőle sültek mellé. Cukor nélkül, ugye, az egyértelmű?!

Az eper számokban az eper kalóriatartalma nagyon alacsony, 100 grammban mindössze 35 kalória van, tehát 1 kilóban csak 350. Nagyon magas a C-vitamin-tartalma, de van benne vas, kalcium és magnézium is. Magas a rosttartalma, hasznos antioxidánsok vannak benne, egyszóval igazi szuper étel.

Viszont nagyon romlékony, így frissen érdemes szedni vagy vásárolni mindennap. az eper a szervezetünkben hisztamint szabadít fel, emiatt az arra érzékenyeknél allergiás reakciót, többnyire csalánkiütést okoz.

A mi eperdiétánk

Ebben a diétában az eper adja a színt és a zamatot, de megjelenik benne minden szükséges egészséges összetevő. napi étrendvázlatot adunk, ezzel lehet elindulni és ez variálható. Hétvégére, amikor több az időnk vagy esetleg kerti partizunk, álljon itt néhány különlegesen izgalmas epres recept is.

ALAPÉTREND 

Reggeli:

Eperturmix kókusztejjel
vagy zabkása eperrel
vagy Ch-csökkentett kenyér csokikrémmel leheletvékonyan megkenve, eperkarikákkal

Tízórai:

Eper önmagában,
vagy epersmoothie más gyümölcsökkel turmixolva,
vagy fagyasztott eper tejszínnel turmixolva

Ebéd:

Eperleves, grillezett húsok, halak eperszósszal, zöldsalátákkal

Uzsonna:

Eper magvakkal

Vacsora:

Ch-csökkentett kenyérből szendvics, desszertnek eper és 1 gombóc vaníliafagyi

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink