Barátai, családtagjai a diétája kellős közepén étterembe vagy koktélozni csábítják? Lelki szemei előtt máris kalóriahegyek lebegnek, és előre rettegő pillantásokat vet a mérleg felé? Ne ijedjen meg, minden étteremben lehet helyesen választani anélkül, hogy egy percre is feladná a diétáját. Ha megfelelő étterem IQ-val rendelkezik, akkor egyetlen étlap sem foghat ki önön. Még akkor sem, ha első ránézésre zsírosabbnál zsírosabb és cukrosabbnál cukrosabb fogásokat kínálnak. Tesztelje gasztronómiai tudását, és még a legkeményebb fogyókúra alatt se féljen az éttermektől.

Étterem IQ - TESZTELJE GASZTROINTELLIGENCIÁJÁT

Amerikai palacsinta VAGY ham & eggs?

Első hallásra egyformán egészségtelen választásnak tűnik mind a kettő. A szalonnának magas a só- és a zsírtartalma, míg az adagonként átlagosan két tojás egész napra elegendő koleszterint tartalmaz. A palacsinta pedig kalória- és cukorbomba. Döntetlen az egészségtelenség javára.

A GYŐZTES: ham&eggs

Nem csak egy csomó kalóriát spórolhat, ha a sonkás tojást választja. ezzel a döntéssel 30 grammnyi tiszta fehérjéhez juthat, ami segíti eltelíteni a gyomrot és megakadályozni a hirtelen támadó farkaséhséget jó néhány órán keresztül. Tovább fokozhatja a teltségérzetet és serkentheti az anyagcseréjét, ha a szalonna és a tojás mellé legalább kétféle nyers zöldséget eszik.

Nachos VAGY csípős csirkeszárny?

Egy jó kis tapas péntek vagy szombat este egy pohár bor mellé? Barátok, bor, sör, esetleg egy kis zene és pár finom falat. Igen ám, de egy-egy ilyen este több száz felesleges kalóriát is tartalmazhat. A nachos, vagyis a csípős chipsféleség tele van sóval és transzzsírsavval, a csirkeszárny pedig sok zsírt tartalmaz. Egy előnye mindkettőnek van: remekül ellenállnak az alkoholnak.

A GYŐZTES: csípős csirkeszárny

Tulajdonképpen nem is magával a chipsszel van a baj, hanem azzal a rengeteg mártogatós szószszal, amibe képesek vagyunk beletunkolni. A sajtos, paradicsomos, tejfölös szószok nagyon sok felesleges kalóriát tartalmaznak. Ugyan a csirkeszárny sem az egészséges étkezés fő alapköve, de még mindig jobb, mint a zsírba mártogatott sós transzzsírsav. A csirkeszárny, ha ropogósra van sütve, panír nélkül készült és nem fogyasztunk mellé sült burgonyát, sokkal szerencsésebb, mint a nachos. Kevesebbet eszünk belőle, szabályozható a sótartalma és legalább bejuttatunk a szervezetünkbe egy kis fehérjét.

Tészta VAGY zöldséges pizza?

A pizza első hallásra a világ egyik legfinomabb, ám legegészségtelenebb ételének tűnik. Zsíros feltétek, sok sajt, vaskos tészta. ezzel szemben ugyan mit árthat egy kis parmezános tészta?

A GYŐZTES: pizza

Egy szelet pizza talán viszonylag zsíros falatnak tűnik, ám maguk a szeletek mégis automatikus porciókontrollra késztetnek. Hiszen ha végeztünk egy szelettel, újabb után kell nyúlni, ha enni szeretnénk még, ez pedig egyfajta kontrollt képez az agyban. másrészt, ha zöldséges feltétet választunk, akkor nem kell rettegnünk a zsíros húsoktól, kolbászoktól. A tészták esetében a veszély mindig a szószokban rejlik. A tejszínes szószok rengeteg zsírt tartalmaznak, míg a paradicsomos alapúak sokszor rejtett cukorban gazdagok.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink