A kókusz természetes cukortartalma gyors energiával látja el a testedet, míg zsírtartalma lassan dolgozódik fel a szervezetben: ettől a nyerő kombinációtól hosszú ideig energikusnak érzed magad, nem kívánod meg az édességet, és a vércukorszinted is egyenletes marad. Adj egy kis kókuszreszeléket a reggeli gabonapelyhedhez, müzlidhez, a salátáidhoz, sőt akár a főtt ételeidhez is.
Szénhidrátszegény a kókusz
Ha szeretnél egy kicsit visszavenni a szénhidrátfogyasztásból, a kókusz a legjobb választás, mivel meglehetősen szénhidrátszegény. Egy evőkanál kókuszreszelékben csak 3,5 gramm szénhidrát van – finom ízének köszönhetően viszont a cukrot is kiválthatja. Szinte minden ételhez illik a turmixoktól a főtt ételféleségekig.
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 3 db tojás (fehérje)
- 4 ek zabpehelyliszt
- 3 ek kókuszliszt
- 2 ek eritrit
- 1 mk szódabikarbóna
- A töltelékhez:
- 3 db citrom
- 4 ek vaníliás pudingpor
- 1-2 ek eritrit
- 2 dl víz
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítés
- A tésztához a tojásfehérjéket felverjük 1,5 dl vízzel, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát egy 25×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez összefőzzük a citrom lereszelt héját (egy keveset félreteszünk), kifacsart levét és kikapart húsát 1,5 dl vízzel és az eritrittel. A maradék vízben elkeverjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a citromos főzethez, majd sűrűsödésig főzzük.
- A tésztát félbevágjuk, kicsit bevagdossuk az egyik lap tetejét, a másiknak pedig az alját. A kihűlt citromkrém 4/5 részével megtöltjük, és megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel. A maradék citromkrémet a tetejére kenjük, és megszórjuk a maradék citromhéjjal és kókuszreszelékkel. Lehűtve fogyasztjuk.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Diétás répatorta: liszt és cukor nélkül is isteni
- Felejtsd el a sültkrumplit: itt a diétás cukkiniropogós