Állítólag nincs olyan fogyókúra vagy diétás módszer, amely minden embernél működik. Hiszen nincs két egyforma szervezet, két egyforma anyagcsere, testfelépítés vagy izomrendszer. Éppen ezért mindenkinek magának kell rátalálnia a megfelelő módszerre. A Diéta Fresh azonban olyan rendszert kínál, amely ellen talán egyetlen szervezetnek sem lehet kifogása.

Fogyás erőfeszítések nélkül

A legtöbb kúraszerűen végzett diéta valahol hibádzik. Vannak olyan fogyókúrák, amelyek egész ételtípusokat tesznek tiltólistára. Például szigorúan tiltják a szénhidrátfogyasztást vagy nem engedélyezik a zsírt. Vannak olyan módszerek, amelyek túl sok fehérjét iktatnak a menübe. Ez működhet sportolóknál, atlétáknál, fitneszversenyzőknél – bár nekik is szükségük van valamennyi szénhidrátra –, de egy átlagember esetében igen káros lehet. Az biztos, hogy a fogyókúrák nagy része bizonyos ételek fogyasztását ellenzi vagy minimalizálja.

Ezekkel a módszerekkel az a probléma, hogy amint tilos egy étel vagy ételcsoport fogyasztása, máris éhezni fog rá a szervezet. Ráadásul, ha bármilyen ételcsoportból kevesebbet fogyasztunk a szükségesnél, akkor könnyen hiánybetegségek léphetnek fel. Másik nagy veszélyük a túl szigorú kúráknak, hogy súlyos falásrohamokat idézhetnek elő. A kiéhezett szervezet ugyanis egy idő után feladja a harcot és bármire képes azért, hogy megszerezze, ami jár neki. Ilyenkor fordul elő, hogy pillanatok alatt túl nagy mennyiségű, többnyire tiltólistás ételt tömünk magunkba.

Szintén probléma lehet, hogy amikor elérjük a célsúlyt és a szigorú diéta véget ér, akkor enyhítünk az étrenden, ám az addigra kiéhezett és kizsigerelt szervezet már minden plusz bevitt kalóriát villámgyorsan elraktároz – természetesen zsír formájában. Vagyis: azonnal elkezdődik a leadott kilók visszakúszása.

Komplex étkezések

A testnek és a szervezetnek egyaránt szüksége van fehérjére, szénhidrátra és zsírra, finomított cukorra viszont nincs. Minden tápanyagból el kell fogyasztani az alapvetően szükséges mennyiséget, az éhezést pedig kerülni kell.

Hiba!

Hiba, ha éhezik. Tévhit, hogy ettől majd megindul a fogyás. Az éhezéstől a szervezet csak raktározó üzemmódra kapcsol, és ahelyett, hogy a következő adag elfogyasztott ételt energiaként használná fel, vagyis elégetné, inkább elraktározza a nehezebb időkre. Tehát, nincs fogyás, ellenben van megmagyarázhatatlannak tűnő zsírréteg. Hiba, ha túl sok gyümölcsöt fogyaszt. Kétségtelen, hogy gyümölcsökben rengeteg a vitamin, magas a víz- és a rosttartalmuk, de nagyon sok cukor is van bennük.

Márpedig, ha sok cukrot fogyasztunk, az csak újabb cukoréhséget generál, és egyre többet kívánunk majd enni belőle. Igyekezzünk a savanykásabb, minél alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsöket választani, például a C-vitaminban gazdag citrusféléket vagy a savanyúbb almákat. Nem tilos a gyümölcsfogyasztás, csak ügyelni kell a mennyiségre.

Ami működik

Mindennap fogyasszon a három alapvető élelmiszercsoportból. Tehát egyen naponta fehérjét, zsírt és szénhidrátot. Válassza a minőségi, gazdag fehérjéket, a halakat, rákot, kagylót, pulyka- vagy csirkemellet, tojást, feta sajtot, a lágy sajtokat, mint a mozzarella, a joghurtot – de csak a natúr változatot – , a bab- és lencse-, illetve a dióféléket. Reformálja meg szénhidrátfogyasztását. Vásároljon olyan minőségi szénhidrátokat, mint a quinoa, mogyoróféléket, teljes kiőrlésű termékeket, kuszkuszt, bulgurt, barna rizst. Egyen minél több szezonális zöldséget és naponta egyszer gyümölcsöt! Arra azonban ügyeljen, hogy sokkal több zöldséget fogyasszon, mint gyümölcsöt!

Egyen minél több ropogós, zöld salátát, paradicsomot, kígyóuborkát, paprikaféléket. Ezeknek nagyon magas a víz- és a rosttartalmuk, kellemesen, hosszú időn át telítenek. Lassan és egyenletesen szívódnak fel, stabilan tartják a vércukorszintet. Ezenkívül nagyon jót tesznek az emésztésnek, segítenek megtisztítani a bélfalakat, serkentik az anyagcserét. Ha eddig nem tette volna, kóstolja meg salátaként a spenótot, bébispenótot, spárgát vagy az articsókát is.

Élvezze a szardíniában, makrélában vagy a lazacban található ómega 3 zsírsav jótékony hatását.

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink