Salátát eszik salátával, megvonja magától a finom falatokat, még némi sportra is ráveszi magát, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhat rosszul? El sem hiszi, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.

Fogyásstop? Oldja Fel!

1. Kézzel eszik

Egy felmérés szerint a kézzel ehető ételek 30 százalékkal jobba hizlalnak, mint azok, amelyekhez evőeszköz szükséges. Ennek egyik oka, hogy kézzel enni gyors, egyszerű és kényelmes. Próbálta már például villával vagy kanállal enni a chipset. Vagy a popcornt? Esetleg a csokit? Igyekezzen mindig olyan ételt magához venni, amelyhez szükséges valamilyen evőeszköz is.

2. Túl sokat iszik

Reggel narancslé, az ebédhez kóla vagy üdítő, délután gyümölcslé, a vacsora mellé szörp. Ezek mind teljesen felesleges, pluszkalóriák. el sem hinné, mennyi kalória rejlik ezekben az italokban. Lehet bármilyen cukormentes, 0 kalóriás egy üdítő, rejtett cukrot szinte biztosan tartalmaz. És mivel a szomjat sem oltja tökéletesen, hajlamosak lehetünk a megengedettnél többet inni belőle. Igyon citrommal, lime-mal, naranccsal ízesített ásványvizet vagy gyümölcsös gyógyteákat. Ez utóbbiak nem csak melegen, hidegen is nagyon finomak.

3. Bánatevés

Vannak, akik bánatukban magukba fordulnak és isznak, de vannak, akik esznek. Nyilvánvalóan egyik sem jó megoldás. Az alkohol károsítja a májat és az agysejteket, a szénhidrátban és cukorban gazdag ételek – amelyeket kínkeservünkben boldogsághormon gyanánt magunkhoz veszünk – nagyon hizlalnak. Közös tulajdonsága az ételnek és az italnak, hogy mindkettő súlyos függőséget okoz. keressen más kiutat a depresszióból.

4. Örömivás

Ha már emlegettük a túl sok italt, akkor nem szabad elfeledkeznünk a gyümölcslevek mellett az alkoholról sem. Azt már említettük, hogy függőséget okoz. Ám mindezek mellett még hizlal is. Mindenféle alkoholban rengeteg kalória rejtőzik.

5. Túl sokat reggelizik

Természetesen a legjobb a reggelt egy könnyű, tápláló reggelivel kezdeni. de ezt sem szabad túlzásba vinni. Ha túl sokat eszik reggelire, akkor elálmosodik a szervezete, eltunyul és tompulnak az érzékei. Ráadásul ettől valószínűleg nem fog kevesebbet enni ebédre. ha müzlit eszik, ne adjon hozzá 1,5 dl tejet, ha kenyeret eszik reggel, higgye el, elegendő egy szelet pirítós is sok zöldséggel. A lényeg, hogy ne érezze magát reggeli után teljesen telítettnek.

6. Sok a kilengés

Azt gondolja, a rendszeres sport és az egészséges életmód feljogosítja arra, hogy időnként bűnözzön, és cukorban, zsírban vagy szénhidrátban gazdag falatokhoz nyúljon? Jól gondolja. Feltéve, ha ezt nem gondolja túl gyakran. hetente maximum egy alkalommal engedhet meg magának büntetlenül egy fagyit, egy süteményt, egy kis pékárut vagy egy szelet pizzát. Ennél többet már viszonylag nehéz kompenzálni.

7. Kevesebb gyümölcsjoghurtot

A legtöbb ízesített – sőt édes – gyümölcsjoghurt rengeteg cukrot tartalmaz. Mivel ezeknek a joghurtoknak a valódi gyümölcstartalmuk elég alacsony, a gyümölcs ízét cukorral, édesítőszerrel és egyéb adalékanyagokkal pótolják. Fogyasszon inkább natúr joghurtot és ahhoz keverjen friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink