Az epres-joghurtos szelet olyan, mint egy jégkrém. Attól függően, hogy mennyi ideig hagyjuk a fagyasztóban, lehet lágyabb vagy szilárdabb. Mivel a szamócának hamarosan itt a szezonja, ezzel készítettük, de nagyon finom málnából, szederből, és képzeljék el, mennyire szuper lesz majd egy meleg nyári napon illatos-zamatos őszibarackkal! Mindössze 2 evőkanál mézet használtunk édesítéshez az epres-joghurtos szelet elkészítésénél, de ha kicsit édesebbre szeretné, adhat hozzá egy kis sztíviát, folyékony mesterséges édesítőszert. Tovább ízesítheti vaníliaaromával, ami jól megy az eperhez.
Epres-joghurtos szelet
Hozzávalók (kb. 10-12 szelethez):
kb. 650 g görög joghurt
2 tk méz
legalább 1 csésze friss eper (de lehet ennél több is)
1 csésze zabpehely
Elkészítése:
1. Az epret mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd keverjük össze a görög joghurttal, a mézzel és a zabpehellyel.
2. Egy kb. 22×33 centis tepsit béleljünk ki alufóliával, majd öntsük bele a joghurtos-epres keveréket. Egy spatula segítségével oszlassuk el egyenletesen az edényben a desszert alapját, majd tegyük legalább 1 órára fagyasztóba, hogy teljesen megdermedjen.
3. Ha kész, az alufólia segítségével emeljük ki, majd vágjuk kisebb darabokra.
Elkészítési idő: 10 perc
DF-tippek:
- Ízlés szerint olajos magvakkal dúsíthatja.
- Az öntől függ, hogy milyen vastag lesz a joghurtos-epres szelet. Ha nagyobb tepsit használ, vékonyabb lesz, és hamarabb is megdermed.
- Amennyiben nem fogyókúrázik, zabpehely helyett készítse el ezt az édességet granolával!
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- Kávés panna cotta
- Krémsajtos brownie
- Kókuszos teljes kiőrlésű palacsinta
- Kókuszos-banános chiapuding