A világ egyik legegyszerűbb édessége, ami legalább annyira finom, mint amennyire egészséges is. Joghurt, gyümölcs, méz, zabpehely – csak 4 hozzávaló.

A nap kedvenc alakkímélő desszertje: Epres-joghurtos szelet

Az epres-joghurtos szelet olyan, mint egy jégkrém. Attól függően, hogy mennyi ideig hagyjuk a fagyasztóban, lehet lágyabb vagy szilárdabb. Mivel a szamócának hamarosan itt a szezonja, ezzel készítettük, de nagyon finom málnából, szederből, és képzeljék el, mennyire szuper lesz majd egy meleg nyári napon illatos-zamatos őszibarackkal! Mindössze 2 evőkanál mézet használtunk édesítéshez az epres-joghurtos szelet elkészítésénél, de ha kicsit édesebbre szeretné, adhat hozzá egy kis sztíviát, folyékony mesterséges édesítőszert. Tovább ízesítheti vaníliaaromával, ami jól megy az eperhez.

epres-joghurtos szelet

Fotó: Shutterstock

Epres-joghurtos szelet

Hozzávalók (kb. 10-12 szelethez):

kb. 650 g görög joghurt

2 tk méz

legalább 1 csésze friss eper (de lehet ennél több is)

1 csésze zabpehely

 

Elkészítése:

1. Az epret mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd keverjük össze a görög joghurttal, a mézzel és a zabpehellyel.

2. Egy kb. 22×33 centis tepsit béleljünk ki alufóliával, majd öntsük bele a joghurtos-epres keveréket. Egy spatula segítségével oszlassuk el egyenletesen az edényben a desszert alapját, majd tegyük legalább 1 órára fagyasztóba, hogy teljesen megdermedjen.

3. Ha kész, az alufólia segítségével emeljük ki, majd vágjuk kisebb darabokra.

Elkészítési idő: 10 perc

 

DF-tippek:

  • Ízlés szerint olajos magvakkal dúsíthatja.
  • Az öntől függ, hogy milyen vastag lesz a joghurtos-epres szelet. Ha nagyobb tepsit használ, vékonyabb lesz, és hamarabb is megdermed.
  • Amennyiben nem fogyókúrázik, zabpehely helyett készítse el ezt az édességet granolával!

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
5 magyar étel, amit soha ne egyél vacsorára, ha diétázol
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
Érzékeny bőr nyáron: így ápold biztonságosan
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Borok, ízek, élmények: jön a Budapest Borfesztivál
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.
Cékla minden mennyiségben: ez a fogyókúra titkos fegyvere
Színes, laktató és tele tápanyagokkal – a cékla igazi diétabomba! Fedezd fel, hogyan turbózhatod vele az étrended, növelheted az energiaszinted, és élvezheted az ízletes, egészséges ételeket minden nap.
Fogyj le könnyedén a „6-6-6 sétával” – egyszerű, mégis hatékony módszer
Unod a bonyolult edzésterveket? A TikTok új kedvence, a 6-6-6 séta egyszerű, mégis hatékony módszer, amivel egy óra alatt beindíthatod a zsírégetést és feltöltheted magad energiával.
Csodaszer vagy veszélyes gyógymód? Csak egy szúrás és fogyni fogsz?
Ha bármit teszünk, hiába diétázunk és sportolunk, mégsem tudunk lefogyni, akkor lehet, hogy számunkra megoldást jelenthet a súlycsökkentő injekció.
Édes, mégis diétás: ez a tökéletes almás palacsinta recept
Szereted az édes reggeliket, de vigyázol a kalóriákra? Próbáld ki Jamie Oliver világhírű almás palacsintájának diétás változatát! Könnyű, fahéjas, friss almával készül, és bűntudat nélkül élvezheted reggelire vagy desszertnek.