A csokis bögresüti alaptésztája mindössze 4 hozzávalóból áll. Viszont ezen felül rengeteg lehetőségünk van, hogy feldobjuk a desszertet anélkül, hogy jelentősen megnövelnénk a kalória- és a szénhidráttartalmát. Érdemes vele kísérletezni, és rátalálni a kedvenc verziónkra. A recept végén pedig a csokis bögresüti egy másik rendkívül egyszerű változatának receptjét is eláruljuk!
Egy apró tipp: a fehérjepor hallatán sokan talán azt gondolhatják, hogy ezeket a termékeket csak szakboltokban lehet beszerezni, pedig a nagyobb drogériákban is megvásárolhatók. Ha nem kapsz csokis verziót, jó a vaníliás is, csak ebben az esetben a keserű kakaópor nem opcionális a receptben, hanem kötelező, mert ez fogja megadni a csokis ízt.
Csokis bögresüti
Hozzávalók (1 személyre):
Az alaptésztához:
4 ek csokoládés fehérjepor
¼ teáskanál sütőpor
1 db tojásfehérje
2 ek édesítetlen mandula ital
Ízlés szerint:
pár szem friss bogyós gyümölcs
energiamentes édesítőszer (pl. sztívia)
1 tk mogyoróvaj (felhasználás előtt mikróban 15 másodperc alatt kicsit meg kell olvasztani)
1 evőkanál keserű kakaópor (ha kakaóport is szeretnénk a recepthez, 1 evőkanállal több növényi italra lesz szükségünk az alaptésztához)
Elkészítése:
1. Egy bögrében keverjük össze a száraz hozzávalókat egy bögrében, azaz a csokoládés fehérjeport, a sütőport és ízlés szerint a kakaóport. Keverjük hozzá a tojásfehérjét, a mandula italt és ízlés szerint az édesítőszert.
2. Tegyük a mikróba, és mikrózzuk 40-60 másodpercig. 40 másodpercnél ellenőrizzük, és ha a sütink „túlnőne” a bögrén, egy kanállal óvatosan nyomjuk vissza, és tegyük vissza a mikróba még kb. 20 másodpercre. Akkor jó a süti, ha belül nedves/ragacsos, de azért átfőtt, de érdemes kitapasztalni, hogy milyen a számunkra legjobb, legfinomabb állag.
3. Ízlés szerint kanalazza rá a kissé megolvasztott mogyoróvajat, és díszítse pár szem bogyós gyümölccsel.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha nem kanalazunk a tetejére mogyoróvajat, akkor a süti csak kb. 140 kcal-t tartalmaz.
Egy másik változat
Csokis-banános bögresüti: 1 db banánt pépesítsünk, kanalazzuk át egy bögrébe, majd keverjük össze 1-1 ek mandulaliszttel és kakaóporral, valamint 1/4 tk sütőporral. Adjunk hozzá ízlés szerint folyékony édesítőszert, vaníliaaromát vagy akár csipet őrölt fahéjat. A mikróban 2,5-3 perc alatt elkészül.
EZ IS ÉRDEKELHET: