Könnyű, gyorsan elkészíthető és bűntudat nélkül fogyasztható finomság, amiből 1-2 szem tökéletes választás két főétkezés között.

20 perces cukormentes diós keksz

Az egyik legértékesebb magféle, ami egész évben elérhető: a dió igazi vitaminbomba, telis-tele van hasznos zsírokkal, ásványi anyagokkal. Majszolhatjuk magában, de készülhet belőle isteni desszert, ráadásul olyan, ami mértékkel akár a fogyókúrába is beilleszthető. A többi hozzávaló miatt sem kell aggódnunk, ez a diós keksz csupa egészséges alapanyagból készül, és épp annyira édes, amennyire kell – persze egy kis étcsokival megbolondítva még finomabb lehet. Pillanatokon belül elkészül, és akár még harmadnap is falatozhatunk belőle tízóraira. Ha marad.

 

Diós keksz

Hozzávalók (12 darabhoz):

180-190 g dió felaprítva

175 g kimagozott datolya (körülbelül 12 darab)

¼ tk só

½ tk szódabikarbóna

1 tk vaníliakivonat

1 ek őrölt lenmag vagy chiamag

3 ek víz

1 tk almaecet

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Egy konyhai aprítógép vagy turmixgép segítségével pürésítsük a kimagozott datolyát és a felaprított diót. Ha a gép alaposan eldolgozta a két alapanyagot, akkor adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, a vaníliát.

3. A chia- vagy lenmagot keverjük el három evőkanál vízzel, majd adjuk a többi alapanyaghoz. Ezután jöhet az almaecet, végül dolgozzuk simára az egészet.

4. A masszából gyúrjunk 10-12 darab golyót. (Ha túlságosan tapadna, vizezzük be a kezünket.)

5. Pakoljuk az összeset a tepsire, kicsit lapítsuk le mindet, majd 12 perc alatt süssük készre.

Elkészítési idő: 20 perc

 

DF-tippek:

  • Dió helyett használhatunk pekándiót is
  • Aki nem diétázik, keverhet a diós keksz tészátjába csokicsipszet, aprított étcsokit is, körülbelül 90 grammot. A csokit nem kell aprítógépben simára dolgozni, csak keverjük a masszához, mielőtt golyót formázunk belőle. Fontos, hogy legalább 70 százalékos étcsokit használjunk.
  • Csoki helyett, mellett keverhetünk a sütibe aszalványokat is – ezeket érdemes kisebb darabokra vágni.
  • A sütik néhány napig hűtés nélkül is elállnak a kamrában, fémdobozban tovább őrzik meg frissességüket

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink