Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.

Hangulatjavító tippek téli reggelekre

Emlékezzen jó dolgokra

Szürke, borús hajnalokon, a reggeli készítés közben idézze fel azokat az eseményeket, amelyek igazán boldoggá tették! Lehet ez a gyermeke születése, munkahelyi előléptetés, sikeres vizsga, de akár egy kirándulás kellemes hangulatát is visszaidézheti. A rohanásban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a meghitt pillanatokról.

Figyeljen önmagára

Kora reggel, amikor a családja még alszik, van idő végiggondolni, mi az, ami eddig kimaradt az életéből. Szeretne tornázni, de soha nem jutott el a fitneszterembe? Ideje elkezdeni a mozgást. Vagy csak egy forró fürdőre vágyik? Nosza, engedjen forró vizet a kádba és áztassa magát, amíg a többiek magukhoz térnek. Garantáltan senki sem fogja zavarni a hajnali órákban.

Lélegezzen tudatosan

Hunyja le a szemét, és gondoljon a jelenre. Érezze, ahogy a levegő átjárja a teste minden porcikáját, hagyja, hogy ellazuljon, könnyűvé váljon. A világ – vagy legalábbis a család – gondja valóban az ön vállát nyomja, de néha bizony el kell engedni a problémákat. Ha a test és a lélek harmóniába kerül, létrejön a tökéletes nyugalmi állapot.

Erősítse a lelkét

Az életben számos dicséretet kapunk. Ha a felkelés utáni pillanatokban úgy érzi, semmihez sincs kedve, gondoljon ezekre a pozitív mondatokra, és azokra, akik dicsérő szóval illették önt. Meglátja, a kedves szavak emléke mosolyt csal az arcára.

Csináljon nyarat

Nyomtassa ki kedvenc nyári fotóit és tegyen ki egyet-egyet a konyhába és a fürdőszobába. A reggeli készülődés közben a forróságban készült képek jókedvre derítik.

Vezessen naplót

A naplóírás gyógyír a léleknek. Hogy reggel erre nincs idő? Dehogynem! Ha csak tíz perccel korábban kel, leírhatja az álmait, gondolatait, terveit.

Hallgasson zenét

Az álmos reggeleken tegye be a lejátszóba kedvenc CD-jét. Lehet romantikus, lassú zenét is hallgatni, de a kicsit gyorsabb, pörgősebb számok egészen biztos felébresztik és felvidítják.

Jutalmazza meg magát

Mosson hajat reggel és sminkelje ki magát! Csak pár perc, de higgye el, megéri! Dobja fel a ruháját színes, vidám kiegészítőkkel: ezzel nemcsak saját magának szerez kellemes perceket, hanem azoknak is, akikkel a borús reggeleken találkozik.

Hozzászólások

Ez a tökéletes diétás nasi: sajt a sajtban
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni ezt a diétás nasit.
Spórolj duplán Black Friday idején: ints búcsút a drága és környezetszennyező PET-palackoknak
Nem csoda, hogy a Black Friday sokak fantáziáját izgatja. De mi lenne, ha Black Friday alkalmával most két legyet ütnénk egy csapásra, vagyis duplán spórolnánk? Hihetetlennek hangzik, pedig egyáltalán nem az.
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Ünnepi citromos sajttorta, cukor- és lisztmentesen
Íme, a csodasüti, ami  meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Ízlelgessük a karácsonyt – 3 adventi recept
Akár a karácsonyi menüt akarjuk tutira begyakorolni, akár csak téliesebb ízekre, fűszerekre vágyunk, érdemes elkészíteni ezeket a finomságokat.
Kényelem és csábítás, avagy az őszi-téli fehérnemű trendekről
Ki ne szeretné szexisnek érezni magát? Legalább néha... csak úgy, csak a jókedv miatt, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él vagy sem.
Biztonságos futás a sötét, őszi napokon!
Ha futócipőt húzunk, az előttünk lebegő célra gondolunk, nem arra, hogy valaki esetleg megtámad minket. Pedig sajnos gondolni kell erre is, főleg ősszel, mikor egyre rövidebbek a nappalok. Hogy mindig biztonságban legyünk, jó, ha betartjuk az alábbiakat.
Ez a tél kedvence: diétás lett a bögrés mákos
Nem csak íze miatt imádjuk a mákot. Számos jótékony hatása miatt is nagyon kedveli mindenki. Íme egy remek recept.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.