Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.

Hangulatjavító tippek téli reggelekre

Emlékezzen jó dolgokra

Szürke, borús hajnalokon, a reggeli készítés közben idézze fel azokat az eseményeket, amelyek igazán boldoggá tették! Lehet ez a gyermeke születése, munkahelyi előléptetés, sikeres vizsga, de akár egy kirándulás kellemes hangulatát is visszaidézheti. A rohanásban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a meghitt pillanatokról.

Figyeljen önmagára

Kora reggel, amikor a családja még alszik, van idő végiggondolni, mi az, ami eddig kimaradt az életéből. Szeretne tornázni, de soha nem jutott el a fitneszterembe? Ideje elkezdeni a mozgást. Vagy csak egy forró fürdőre vágyik? Nosza, engedjen forró vizet a kádba és áztassa magát, amíg a többiek magukhoz térnek. Garantáltan senki sem fogja zavarni a hajnali órákban.

Lélegezzen tudatosan

Hunyja le a szemét, és gondoljon a jelenre. Érezze, ahogy a levegő átjárja a teste minden porcikáját, hagyja, hogy ellazuljon, könnyűvé váljon. A világ – vagy legalábbis a család – gondja valóban az ön vállát nyomja, de néha bizony el kell engedni a problémákat. Ha a test és a lélek harmóniába kerül, létrejön a tökéletes nyugalmi állapot.

Erősítse a lelkét

Az életben számos dicséretet kapunk. Ha a felkelés utáni pillanatokban úgy érzi, semmihez sincs kedve, gondoljon ezekre a pozitív mondatokra, és azokra, akik dicsérő szóval illették önt. Meglátja, a kedves szavak emléke mosolyt csal az arcára.

Csináljon nyarat

Nyomtassa ki kedvenc nyári fotóit és tegyen ki egyet-egyet a konyhába és a fürdőszobába. A reggeli készülődés közben a forróságban készült képek jókedvre derítik.

Vezessen naplót

A naplóírás gyógyír a léleknek. Hogy reggel erre nincs idő? Dehogynem! Ha csak tíz perccel korábban kel, leírhatja az álmait, gondolatait, terveit.

Hallgasson zenét

Az álmos reggeleken tegye be a lejátszóba kedvenc CD-jét. Lehet romantikus, lassú zenét is hallgatni, de a kicsit gyorsabb, pörgősebb számok egészen biztos felébresztik és felvidítják.

Jutalmazza meg magát

Mosson hajat reggel és sminkelje ki magát! Csak pár perc, de higgye el, megéri! Dobja fel a ruháját színes, vidám kiegészítőkkel: ezzel nemcsak saját magának szerez kellemes perceket, hanem azoknak is, akikkel a borús reggeleken találkozik.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.
10 perces diétás barackleves - ennél jobb a melegben nem kell!
A nyár legízletesebb gyógyító gyümölcse a barack. Ez a rostokban gazdag, lédús csemege tisztítja és méregteleníti az egész testet és rengeteg variációban elkészíthető. Most egy levest készítettünk belőle.
Fogyás 3 fázisban: így használd a dinnyediétát
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatsz!
Így ismerheted fel, ha kapcsolatfüggő vagy
Egy új szerelem mindenkinek felborítja a napi rutinját. Nincs abban semmi rossz, ha rajongásig szereted a párodat, és igyekszel minél többet vele lenni. Mégis van egy határ, amin nem érdemes átlépni.

Ajánlataink