Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.

Hangulatjavító tippek téli reggelekre

Emlékezzen jó dolgokra

Szürke, borús hajnalokon, a reggeli készítés közben idézze fel azokat az eseményeket, amelyek igazán boldoggá tették! Lehet ez a gyermeke születése, munkahelyi előléptetés, sikeres vizsga, de akár egy kirándulás kellemes hangulatát is visszaidézheti. A rohanásban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a meghitt pillanatokról.

Figyeljen önmagára

Kora reggel, amikor a családja még alszik, van idő végiggondolni, mi az, ami eddig kimaradt az életéből. Szeretne tornázni, de soha nem jutott el a fitneszterembe? Ideje elkezdeni a mozgást. Vagy csak egy forró fürdőre vágyik? Nosza, engedjen forró vizet a kádba és áztassa magát, amíg a többiek magukhoz térnek. Garantáltan senki sem fogja zavarni a hajnali órákban.

Lélegezzen tudatosan

Hunyja le a szemét, és gondoljon a jelenre. Érezze, ahogy a levegő átjárja a teste minden porcikáját, hagyja, hogy ellazuljon, könnyűvé váljon. A világ – vagy legalábbis a család – gondja valóban az ön vállát nyomja, de néha bizony el kell engedni a problémákat. Ha a test és a lélek harmóniába kerül, létrejön a tökéletes nyugalmi állapot.

Erősítse a lelkét

Az életben számos dicséretet kapunk. Ha a felkelés utáni pillanatokban úgy érzi, semmihez sincs kedve, gondoljon ezekre a pozitív mondatokra, és azokra, akik dicsérő szóval illették önt. Meglátja, a kedves szavak emléke mosolyt csal az arcára.

Csináljon nyarat

Nyomtassa ki kedvenc nyári fotóit és tegyen ki egyet-egyet a konyhába és a fürdőszobába. A reggeli készülődés közben a forróságban készült képek jókedvre derítik.

Vezessen naplót

A naplóírás gyógyír a léleknek. Hogy reggel erre nincs idő? Dehogynem! Ha csak tíz perccel korábban kel, leírhatja az álmait, gondolatait, terveit.

Hallgasson zenét

Az álmos reggeleken tegye be a lejátszóba kedvenc CD-jét. Lehet romantikus, lassú zenét is hallgatni, de a kicsit gyorsabb, pörgősebb számok egészen biztos felébresztik és felvidítják.

Jutalmazza meg magát

Mosson hajat reggel és sminkelje ki magát! Csak pár perc, de higgye el, megéri! Dobja fel a ruháját színes, vidám kiegészítőkkel: ezzel nemcsak saját magának szerez kellemes perceket, hanem azoknak is, akikkel a borús reggeleken találkozik.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink