Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.

Hangulatjavító tippek téli reggelekre

Emlékezzen jó dolgokra

Szürke, borús hajnalokon, a reggeli készítés közben idézze fel azokat az eseményeket, amelyek igazán boldoggá tették! Lehet ez a gyermeke születése, munkahelyi előléptetés, sikeres vizsga, de akár egy kirándulás kellemes hangulatát is visszaidézheti. A rohanásban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a meghitt pillanatokról.

Figyeljen önmagára

Kora reggel, amikor a családja még alszik, van idő végiggondolni, mi az, ami eddig kimaradt az életéből. Szeretne tornázni, de soha nem jutott el a fitneszterembe? Ideje elkezdeni a mozgást. Vagy csak egy forró fürdőre vágyik? Nosza, engedjen forró vizet a kádba és áztassa magát, amíg a többiek magukhoz térnek. Garantáltan senki sem fogja zavarni a hajnali órákban.

Lélegezzen tudatosan

Hunyja le a szemét, és gondoljon a jelenre. Érezze, ahogy a levegő átjárja a teste minden porcikáját, hagyja, hogy ellazuljon, könnyűvé váljon. A világ – vagy legalábbis a család – gondja valóban az ön vállát nyomja, de néha bizony el kell engedni a problémákat. Ha a test és a lélek harmóniába kerül, létrejön a tökéletes nyugalmi állapot.

Erősítse a lelkét

Az életben számos dicséretet kapunk. Ha a felkelés utáni pillanatokban úgy érzi, semmihez sincs kedve, gondoljon ezekre a pozitív mondatokra, és azokra, akik dicsérő szóval illették önt. Meglátja, a kedves szavak emléke mosolyt csal az arcára.

Csináljon nyarat

Nyomtassa ki kedvenc nyári fotóit és tegyen ki egyet-egyet a konyhába és a fürdőszobába. A reggeli készülődés közben a forróságban készült képek jókedvre derítik.

Vezessen naplót

A naplóírás gyógyír a léleknek. Hogy reggel erre nincs idő? Dehogynem! Ha csak tíz perccel korábban kel, leírhatja az álmait, gondolatait, terveit.

Hallgasson zenét

Az álmos reggeleken tegye be a lejátszóba kedvenc CD-jét. Lehet romantikus, lassú zenét is hallgatni, de a kicsit gyorsabb, pörgősebb számok egészen biztos felébresztik és felvidítják.

Jutalmazza meg magát

Mosson hajat reggel és sminkelje ki magát! Csak pár perc, de higgye el, megéri! Dobja fel a ruháját színes, vidám kiegészítőkkel: ezzel nemcsak saját magának szerez kellemes perceket, hanem azoknak is, akikkel a borús reggeleken találkozik.

Hozzászólások

Végre itt a tavasz, mutatjuk milyen cipő lett most a divat
Beköszöntött a tavasz, az új évszak pedig annak rendje és módja szerint magával hozta az ébredő természetet, a vérpezsdítő színeket és a legüdítőbb cipőtrendeket. Az idei szezonra határozottan az üde színfoltok, valamint a játékos vonalvezetések keveredése lesz a jellemző.
Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!
Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.
Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?
A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.
Szeretsz bringázni? Akkor erre most nagyon figyelj!
Gyakori, hogy a kerékpárunk egész télen a fészerben, garázsban áll, de ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntével elég csak leporolni egy kicsit, és már nyeregbe is ülhetünk.
Tanulj meg tavasszal meditálni, segítünk elkezdeni
Beköszöntött a március, ami a megújulás időszaka. Ennek pedig nem csak a ruhatárunkban és az otthonunkban kell megtörténnie, de a lelkünkben is.
Fehérjediéta a szakértőtől- 7 napos mintaétrenddel
Most, hogy itt a tavasz szeretnél gyorsan megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférj a ruháidba. Íme egy remek étrend, ami segít megszabadítani a télen felkerült néhány kilótól.
Így segíti a fogyást az árpafűlé
Ez a zöld elixír sokat tesz az egészségünkért, a szépségünkért és az alakunkért, ezért érdemes rendszeresen kortyolgatnunk.
A legjobb tippek, hogyan maradjunk formában 50 felett
Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.