Létezik, hogy háromóránként eszünk és mégis fogyunk? Ennek az ideálisnak hangzó ötletnek a kitalálója szerint az sem igazán számít, mit eszünk, mert a rendszer szabályozza az anyagcserét, energikussá tesz. Sőt gyors fogyást is ígér.

Háromórás diéta. Tényleg működik?

A diéta lényege

Reggel, a felkelést követő egy órán belül kell először enni, utána pedig háromóránként, de az fontos, hogy három órával a lefekvés előtt már ne legyen étkezés. A fitneszguru szerint – szinte – mindent lehet enni, viszont a mennyiségekre figyelni kell. Hatásosabb azért, ha elhagyjuk a csokit, a sütit, az üdítőt.

Főétkezéskor zsiradékot, fehérjét és szénhidrátot is kell fogyasztani. A legjobb, ha sovány húst; főleg csirkét, halat, tojást, csökkentett zsírtartalmú tejtermékeket, teljes kiőrlésű gabonákat, olajos magokat, sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk, zsiradékból hidegen sajtolt olajokat használunk, és kerüljük a transzzsírokat, valamint a bő olajban, zsírban sütést.

Étkezésenként 400 kalória vihető a szervezetbe, de az egyensúly megtartása a legfontosabb, ha a reggelink és a tízóraink kisebb mennyiségű volt, növelhetjük az ebéd adagját. Cruise tanácsai szerint a főétkezések közé kisebb, 100 kalóriás étkezéseket kell beilleszteni, természetesen tartva a háromórás időzítési szabályt. Arra is figyelni kell, hogy a napi bevitel ne haladja meg az 1450 kalóriát.

A fitneszújságíró szerint a reggeli a legfontosabb étkezés, ezzel lehet pótolni az éjszakai méregtelenítéshez felhasznált energiát. Azt ajánlja, az ebédet osszuk két kisebb adagra, így egyrészt nem leszünk eltelve, a maradékot pedig félre tudjuk tenni a – három óra múlva – következő étkezésre. Az uzsonna így – Cruise szerint – lehet akár édesség is, de azért jobb, ha túrókrémből, almából és pár szem dióból, kis sajtból vagy salátából áll, ahogy a tízórai is. Vacsoránál ügyelni kell, hogy ne terheljük túl a szervezetet. A közvetlenül lefekvés előtti étkezés energiatartalmát a szervezet hasznosítás helyett elraktározza.

Hatása

Ha több mint három óra telik el két étkezés között, a test beindítja az úgynevezett „éhezési mechanizmusát”, mert nem tudja, mikor jut legközelebb táplálékhoz. Viszont, ha megfelelően időzítjük az étkezéseket, élénkebbek leszünk, növeljük az izomtömeget, és ami a legfontosabb: hasról és derékról fogyunk elsősorban – állítja Jorge Cruise fitneszszakértő.

A háromórás diétával az anyagcsere egyenletes marad, ami folyamatos zsírvesztést eredményez. Mivel a vércukorszint is nagyrészt egyensúlyban marad, a napi energiafelvételre ügyelve, kisebb adagokat fogyasztva, elérhetjük a kívánt testsúlyt.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.