Avokádó
Miért népszerű? Gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban. Az érett gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, vasat, nátriumot, kalciumot és magnéziumot is. Erősíti az immunrendszert, csökkenti az ízületi fájdalmakat, koleszterincsökkentő hatásának köszönhetően védi a szív és az érrendszer egészségét. A bőrápolásban igazi csodaszernek tartják: olaja ápol, hidratál és táplál. Véd a káros napsugaraktól, óvja a bőrt a kiszáradástól, az idő előtti öregedéstől.
Mandula
Miért népszerű? Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Jó egyszeresen telített és többszörösen telítetlen zsírsavforrás, így növeli a HDL („jó” koleszterin) szintjét. A mandulában lévő rostok segítik a szervezet méregtelenítését. Sok folsavat, riboflavint és L-karnitint tartalmaz – az előbbi fontos szerepet játszik az egészséges sejtnövekedésben és a szövetek felépítésében, az utóbbiak serkentik az agyi funkciókat. Olyan tápanyagok találhatók benne, mint a kalcium és a foszfor, ami meggátolja a csontritkulás kialakulását, erősíti a csontokat és a fogakat. A mandulaolaj kiváló hidratáló, E-vitamin-tartalma révén ragyogóvá teszi a bőrt.
Quinoa
Miért népszerű? Teljes értékű fehérjeforrás, tartalmazza az összes esszenciális aminosavat – lizint is –, amelyek segítik a testszövet egészségének megőrzését. Gazdag magnézium- és riboflavinforrás. Rosttartalma is magas, folsav- és B-vitamin-tartalmának köszönhetően segíti a máj működését. A napi ajánlott mangán-, cink- és rézadag közel megtalálható benne, ezzel segít csökkenteni a káros szabad gyökök hatásait.
Kakaópor
Miért népszerű? A kakaó jó magnéziumforrás, ami a megfelelő idegi és izomműködéshez nélkülözhetetlen. Rosttartalma magas. A kakaóbab gazdag sejtvédő polifenolokban. A kakaó polifenoljai a növényi vegyületeknek a „flavonoidokkal” közös csoportjába tartoznak. Koffeint tartalmaz, bár a kávénál sokkal kisebb koncentrációban.