Az éhség nagy úr, naponta többször is próbára teszi a diétázó akaraterejét. Vannak azonban apró kis trükkök, amelyekkel uralhatjuk a helyzetet, már, ha akarjuk. Régóta tudjuk, hogy minden fejben dől el, de lássuk, mivel fegyverezhetjük fel még magunkat.

Hogyan cselezzük ki a sóvárgást?

Hagyjuk abba az agyonkorlátozást!

Aki túl szigorú diétán él, és megvon magától mindent, az sóvárgó üzemmódba állítja a szervezetét. Ha három napon át megvonjuk magunktól a szénhidrátot, a negyedik napra már csak pizzaszeletekre és süteményekre tudunk gondolni. a teljes őrlésű kenyérfélék, a hüvelyesek mértékletes fogyasztása segít abban, hogy ne törjön ránk a kontrollálhatatlan falásroham.

Mentolos rágót a zsebbe!

Nemcsak tárgyalás és randi előtt hasznos, hanem akkor is, ha éhesen megyünk bevásárolni. Kapjunk be egy szem jó erős rágót, és úgy sétáljunk be az üzletbe. Máris kevésbé fog érdekelni bennünket az édesség, nem kívánjuk meg a pudingokat, és a junk food illata sem fog elcsábítani. Kísérlettel igazolták, hogy a rágózó emberek kevesebb hizlaló kaját vettek, sokkal inkább egészséges élelmiszereket tettek a bevásárlókocsiba.

Éhes vagy empatikus?

Sokszor nem is vagyunk éhesek, de nem tudunk nemet mondani a kollégák vagy a család invitálásának, és beülünk egy cukrászdába, vagy olyat eszünk, amiről tudjuk, hogy nem kellene. Mindig legyünk résen, és kérdezzük meg magunktól: valóban éhes vagyok, vagy csak ráhangolódtam a kolléganőm nassolási vágyára?

Első az egészség

Akár otthon, akár a munkahelyi menzán étkezünk, mindig egészséges ételeket rakjunk először a tányérra. Tanulmányok azt mutatják, hogy az első ételből mindig nagyobb adagot veszünk. Szóval együnk bőségesen a levesből, és halmozzuk bátran a salátákat és grillezett húsokat, így sokkal kevesebb hely marad majd a köretnek és a desszertnek.

Csakis a készpénz

Megint csak a kutatókra hivatkozunk, ugyanis azt mondják, hogy könnyelműbben vásárolunk édességeket és nassokat, ha kártyával fizetünk. A készpénznél megfontoltabbnak mutatkoztak a kísérleti alanyok, kétszer is meggondolták, mire adnak ki pénzt, és könnyebben döntöttek az egészséges ételek mellett.

Főzés helyett barkácsolás?

Bizony, itt az ideje, hogy leszokjunk a tévés főzőműsorokról. aki életmódot akar váltani, annak nem igazán hasznos, ha süteményes műsorokat néz nagy elszántsággal. Merthogy kiderült: sokkal több édességet esznek azok, akik főzős műsorok előtt töltik a szabadidejüket. Ugyanez vonatkozik az ételekről való fantáziálásra. Meg kell állítani, ha beindul a belső gasztromozi, és találni kell valami értelmes elfoglaltságot.

Legyen kék a tányér!

Minél inkább beleolvad az étel a tányérba, annál többet eszünk belőle, persze, hogy a kutatók mondják ezt is. Mivel kék színű ételeket nemigen fogyasztunk, próbáljuk ki, mit tapasztalunk, ha veszünk egy kék tányért. Azon biztosan nem válik láthatatlanná egyetlen morzsa sem. azt már sokszor írtuk, hogy a másik trükk, ha kisebb tányérokat használunk. Meg fogjuk látni, egy desszertestányérnyi étellel is jól lehet lakni. Az éttermekben használatos gigatányérokat felejtsük el.

A késleltetésben van az erő

Sokan eszünk unalomból, vagy azért, mert nem tudjuk máshogy leküzdeni a feszültségeinket. Tanuljuk meg késleltetni az éhség kielégítését. Ne hagyjuk abba a munkát az első gyomorkorgásra, először igyunk egy pohár vizet. Öt-tíz perccel később figyeljük meg, hogy tart-e még az éhség, vagy esetleg csillapodott. Ezzel a tudatos odafigyeléssel sok nassolástól kímélhetjük meg magunkat.

Kis kávé, kis popcorn

Akármilyen gazdaságosnak tűnik is, ne dőljünk be a nagyobb adagok csábításának. Egy nagyméretű kapucsínóban akár 600-800 kcal is megbújik, ami csak két óra kocogással adható le. Több magyarázatra ez talán nem is szorul.

3 tipp a fogorvostól, hogy a kávé kevésbé ártson a fogaknak
Ahogy azt a kávé szerelmesei nagyon is jól tudják, az a reggeli csésze kávé gyakran nem kívánt foltokat hagyhat maga után a fogakon, emellett hosszú távon a fogzománcnak is árthat. Vannak azonban módok arra, hogy élvezze a kávét anélkül, hogy feláldozná mosolya egészségét.
42 kilót adott le Reni, az ötgyermekes anyuka: Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban
Öt gyerek után jobb formában, mint valaha? Reni megcsinálta, ráadásul szenvedés nélkül, fenntarthatóan, és úgy, hogy az egészségével is minden rendben van. Ehhez pedig szinte fele súlyára fogyott le.
A legjobb gyógyteák, hogy könnyebben elfelejtsd a stresszt
A népi gyógyászat már évezredek óta ismeri és igen nagyra becsüli a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. A természet csodái csökkentik a szorongást, elűzik a stresszt, enyhítik a fejfájás tüneteit és elősegítik a pihentető alvást.
Ez az 5 gyakorlat segít fogyni 50 felett is
Most olyan gyakorlatokat szedtünk össze, amikhez nem kell feltétlenül edzőterembe járnod, otthon is elvégezhetőek és nagyon hamar látványos eredményt is hoznak.
Leállt a fogyásod? Mutatjuk, hogyan indítsd el újra
Kitartóan diétázol, de egy idő után leállt a fogyás, meg sem mozdul a mérleg nyelve? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb ételhez. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá tenned és enned!
A magyar mérnök, aki 4 év alatt biciklizte körbe a Földet
Ha már a Földet körbebiciklizte, a Szent György-hegyet és Hegymagast sem hagyhatta ki Illés Adorján, aki a közelmúltban a helyi Piactéren tartott élménybeszámolót egészen elképesztő utazásáról.
Őszi vitaminsaláták, ha szeretnél több zöldséget enni
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz
Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.