Habár a hagyományos változat igen zsíros, természetesen el lehet készíteni a sült krumpli alakkímélő változatát is. Ez persze nem olyan lesz, mint a gyorséttermi változat – a light sült krumpli sokkal finomabb és egészségesebb!
A light sült krumpli elkészítse
Először is a burgonyát hámozzuk meg, méretétől függően daraboljuk fel. (Ha már szezonja van az újburgonyának, használjuk azt. Elég csak nagyon alaposan lesikálni.) Tegyük nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe vagy hőálló üvegtálba. Ízesítéshez használjunk kevés sót és sok zöldfűszert, esetleg pirospaprikát, fokhagymát ízlés szerint. A burgonya nagyságától függően középforró sütőben 25-40 perc alatt süssük készre. Időnként nézzünk rá, az edényt vagy tepsit rázogassuk meg, hogy minden oldalán megpiruljon a sült krumpli. De az újburgonyát félbe vágva, vagy vastagabb szeletekben meg is grillezhetjük!
DF-tipp:
Az újburgonya telis-tele van értékes anyagokkal, magas a víztartalma. Friss zöldfűszerekkel párosítva még egészségesebb, és tökéletes alapanyag a könnyű ebédekhez.
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- Könnyű karcsúsító program alakvédő szuperfogással
- Fogyókúrás menü: 1 hét, napi 1500 kcal
- Héjában sült édesburgonya