Ez a nagyszerű étel olyan összetevőket tartalmaz, amelyek egészségesek, tápanyaokban gazdagok, és ezáltal tökéletesek ebédre a fogyni vágyók számára.

Könnyű karcsúsító program alakvédő szuperfogással

Így működik

A karcsúsító program során néhány napon át fogyassz ebédre újkrumplicurryt (receptet lásd lejjebb), reggelire és vacsorára pedig válassz valami könnyű fogást. Reggel ehetsz például 3 evőkanál zabpelyhet natúr joghurttal és friss idénygyümölccsel, míg este zöldségféléket, vegyes salátát hallal, sovány hússal, esetleg tofuval. A curry értékes hozzávalóit (pl. csírák, spenót, újhagyma) érdemes hosszú távon is beépítened az étrendedbe, mondjuk saláta-alapanyagként.

 

A karcsúsító program főszereplői

Zöld leveles zöldségek

A zöld leveles zöldségek, legyen szó spenótról, mángoldról, fodros, valamint kínai kelről vagy akár rukkoláról, gazdagok sejtvédő antioxidánsokban és vitaminokban. Rostanyagaik révén kellemesen eltelítenek, kalóriatartalmuk alacsony.

Újburgonya

Telis-tele van értékes anyagokkal, magas a víztartalma. Friss zöldfűszerekkel párosítva még egészségesebb, és tökéletes alapanyag a könnyű ebédekhez. Ha fogyókúrázol, ne süsd olajban!

Kurkuma

Ázsiában évezredek óta használják a népi gyógyászatban, többek között az emésztőrendszer problémái esetén. Garantáltan beválik akkor is, ha túl nehéz ételt fogyasztasz, és kellemetlen teltségérzettől szenvedsz. Vízhajtó hatású, segíti a veseműködést.

Csírák

Vitaminokban és nyomelemekben gazdagok, éppen ezért igen értékes tápláléknak számítanak. A fogásunkhoz hozzáadott brokkolicsíra A-, B-, C-, E-vitamint, továbbá kalciumot, magnéziumot és káliumot is tartalmaz. Remek antioxidáns!

Zöldborsó

Jelentős mennyiségű fehérje található benne, kiemelkedő a folsavtartalma. Hogy a zsenge zöldborsó megőrizze értékes anyagait, jobb párolni, esetleg rövid ideig főzni.

 

Ebéd a karcsúsító program során: Újkrumplicurry

Hozzávalók (1 adaghoz):

100 g apró szemű újburgonya, 80 g csirkemellfilé, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek kókuszzsír vagy olívaolaj, 1 tk currypor, 1 tk kurkuma, 150 ml zöldségleves-alaplé, 100 ml kókusztejital, só, bors, 2 ek citromlé, 100 g zöldborsó, 25 g spenót, 20 g brokkolicsíra

Elkészítése:

1. Az újburgonyát alaposan mossuk meg, a héját dörzsöljük le, majd vágjuk kis kockákra. A húst mossuk meg, és szintén vágjuk kis kockákra. Az újhagymát karikázzuk, a fokhagymát aprítsuk fel.

2. A kókuszzsírt vagy az olívaolajat hevítsük fel egy teflonedényben, és néhány perc alatt pirítsuk benne fehéredésig a húst. Szórjuk meg a curryvel, a kurkumával, és süssük tovább. Adjuk hozzá az újhagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel az alaplével és a kókusztejitallal.

3. Ízesítsük sóval, borssal és citromlével, majd adjuk hozzá a zöldborsót és a burgonyát. Főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak. A vége előtt néhány perccel adjuk hozzá az alaposan megmosott spenótot. Szükség szerint ízesítsük utána, majd tálaljuk a brokkolicsírával megszórva.

Elkészítési idő: 40 perc

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink