El lehet úgy készíteni a sült burgonyát, hogy finom és egyben alakkímélő is legyen!

Hogyan készül a light sült krumpli?

Habár a hagyományos változat igen zsíros, természetesen el lehet készíteni a sült krumpli alakkímélő változatát is. Ez persze nem olyan lesz, mint a gyorséttermi változat – a light sült krumpli sokkal finomabb és egészségesebb!

A light sült krumpli elkészítse

Először is a burgonyát hámozzuk meg, méretétől függően daraboljuk fel. (Ha már szezonja van az újburgonyának, használjuk azt. Elég csak nagyon alaposan lesikálni.) Tegyük nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe vagy hőálló üvegtálba. Ízesítéshez használjunk kevés sót és sok zöldfűszert, esetleg pirospaprikát, fokhagymát ízlés szerint. A burgonya nagyságától függően középforró sütőben 25-40 perc alatt süssük készre. Időnként nézzünk rá, az edényt vagy tepsit rázogassuk meg, hogy minden oldalán megpiruljon a sült krumpli. De az újburgonyát félbe vágva, vagy vastagabb szeletekben meg is grillezhetjük!

 

DF-tipp:

Az újburgonya telis-tele van értékes anyagokkal, magas a víztartalma. Friss zöldfűszerekkel párosítva még egészségesebb, és tökéletes alapanyag a könnyű ebédekhez.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink