A magyaros ízeket bizony száműzni kell a fogyókúrából, hittük sokáig. Pedig ez nem feltétlenül igaz. Kis odafigyeléssel, minimális változtatásokkal nem kell lemondani a hagyományos hazai ízekről sem. A jelszó örök: érték a mérték.

Hurka, kolbász, szalonna?

A hús nem hizlal, igaz?

Persze, hogy nem, a hagyma sem, így máris felkerülhet a pörkölt a listára. A viccet félretéve, az valóban igaz, hogy a húsokat és a zöldségeket a legjobb párosítani, és a legtöbb gond a sok szénhidrátot tartalmazó köretekkel, a galuskával, tésztával, rizzsel van. Márpedig a magyaros ételek egy része köretet igényel. De erre is van megoldás!

Pörköltek diétás körettel

Egy csirkepörköltet uborkasalátával, köret nélkül is megesznek a rutinos fogyókúrázók, mert az omlós hús és a zöldség együtt finom. De ma már kapható szénhidrátcsökkentett és paleo tészta is, ezekből nyugodtan ehetünk. a paleo tészták maglisztből készülnek, kalóriatartalmuk miatt mértékkel adagoljuk, de laktatóak, és nagyon alacsony a szénhidráttartalmuk. Ha nem kedveljük meg ezeket a tésztahelyettesítőket, akkor barna rizst is adhatunk a pörköltek mellé, két evőkanálnyi mennyiségben.

Pörköltalapú rakott ételek

A rakott káposzta, karfiol, brokkoli, tök mind nagyszerű étel a diétában. Ha sovány húsból készítjük sok zöldséggel, és a szokásos rizsmennyiséget barnára váltjuk és felezzük, akkor biztosan jó lesz az ételünk tápanyag-összeállítása. A rakott ételeket készíthetjük pörköltes, natúr vagy tejszínes alappal, ez utóbbi azért már több zsiradékot tartalmaz, figyeljünk erre. A tejszínes változatoknál a sajtot már hagyjuk el vagy egészen minimalizáljuk, mert az már nemigen fér bele.

Disznótorost biztosan tilos

A jó hír az, hogy ez sem tilos, ha elhagyjuk a kenyeret. Tíz deka sült kolbász vagy májas hurka házi csalamádéval, mustárral, esetleg egy szelet szénhidrátcsökkentett kenyérrel simán mehet ebédre is, vacsorára is. A mennyiséget kell kordában tartani, mindenképpen kis tányérra szervírozzuk, ne nagyra. A füstölt kolbászokkal, májasokkal ugyanez a helyzet. Készítsünk hidegtálat sok zöldséggel, főtt tojással, néhány kolbászkarikával és két kocka szalonnával, és tökéletes szénhidrátban szegény vacsorát vagy reggelit fogyaszthatunk. a bolti bacont is használhatjuk főzelékek, krémlevesek mellé betétnek, egy kevés is nagyon jó ízt ad az ételnek.

Főzeléket hogyan?

A főzelékek esetében a magyaros rántás a kritikus pont, azt kellene valahogy módosítani. A fehér lisztet lecserélhetjük rizslisztre, akkor már a glutént elkerültük. De sűríthetünk saját anyaggal és főtt krumplival is, nem lesz olyan, mint anyukánk imádott borsófőzeléke, de az ízekkel javíthatunk az állagban keletkezett veszteségen.

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink