Az avokádó egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, már minden kisebb-nagyobb szupermarket polcán megtalálható. Az avokádó viszonylag magas zsírtartalmú, de nagyon egészséges gyümölcs. A magas zsírtartalom bizonyos előnyt is jelent, hiszen ómega 3 zsírsavat tartalmaz, ami jótékonyan hat a szívre és az érrendszerre, valamint az idegrendszerre. A telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben található benne B-, C-, E- és A-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig magas a kálium-, foszfor-, vas-, nátrium- és kalciumtartalma. A mindmegette.hu oldalán egy remek receptet találtunk.
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojás
- 1 db avokádó
- só
- 2 tk krémsajt
- őrölt csili
Elkészítés
- Az avokádókrém elkészítéséhez a tojásokat 10 perc alatt főzd keményre, majd hideg vízzel öblítsd le, hámoz meg és vágd félbe.
- A fél tojásokból óvatosan emeld ki a sárgájukat, és villával nyomkodd pépesre tedd egy tálba. Keverd az avokádó kikapart belsejét hozzá, sózd meg, és natúr krémsajttal lazíts az állagán.
- A tölteléket egy teáskanállal a fél tojások üregébe halmozd, és a megtöltött tojásokat megszórjuk csilipehellyel.