Nem minden desszert ellenség az egészséges étrendet követők számára sem. Ezt bizonyítja Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász alábbi receptje is!

Édes és egészséges: avokádós csokitorta sütés nélkül

A sütés nélkül elkészíthető avokádós csokitorta alapját a zabpehely, a dió és a datolya adja, és a csokoládékrém is hozzáadottcukor-mentes, mézzel édesítjük. Fontos, hogy az étcsokoládé jó minőségű legyen, és legalább 60%-os kakaótartalmú.

 

Avokádós csokitorta

Hozzávalók (1 tortához/kb. 12-14 szelethez):

Az alaphoz:

90 g kimagozott datolya

65 g darált dió

80 g zabpehely

A csokikrémhez:

3 db avokádó

35 g kakaópor

50 g 60 százalékos étcsokoládé

75 g kókuszzsír

45 g méz

½ db vaníliarúd kikapart magja

a forma kikenéséhez semleges ízű olaj

ízlés szerint pár szem dió és némi kakaópor a díszítéshez

 

Elkészítése:

1. A kimagozott datolyákat minimum 1 órára áztassuk be. Egy 20 cm-es tortaformát vékonyan kenjünk ki olajjal vagy fújjuk be olajspray-vel. Ha kapcsos formát használunk, annak az aljába tehetünk sütőpapírt, így könnyebb lesz kivenni majd a formából a sütit.

2. Tegyük aprítógépbe a kinyomkodott datolyát, és a dióval meg a zabpehellyel dolgozzuk krémes állagúra. Az így elkészült masszát egyenletesen oszlassuk el a forma aljában. Ehhez használhatunk egy egyenes oldalú és aljú poharat, amit egy kis olajjal bekenünk, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Hűtőben pihentessük, amíg elkészül a krém.

3. Az avokádót vágjuk félbe, a magját szedjük ki, és a húsát kanalazzuk egy aprítóba vagy turmixba. A csokit vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá az avokádóhoz az olvadt kókuszzsírral, a mézzel, a kakaóporral és a vaníliarúd kikapart magjával együtt, és krémesítsük az egészet. Arra kell figyelni, hogy minden összetevő szoba-hőmérsékletű legyen!

4. Az avokádós csokikrémet kenjük rá a zabpelyhes, datolyás alapra, és az elkészült tortát tegyük vissza a hűtőbe dermedni minimum egy órára. Tálaláskor megszórhatjuk az avokádós csokitorta tetejét kakaóporral, díszíthetjük apróra vágott dióval.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.