Ez a rostokban és vitaminokban gazdag gyümölcs sohasem hiányozhat az asztalodról, főleg ősszel nem, amikor itt a szezonja. Sütibe vele! Ezt a mennyei finomságot bátran fogyaszthatod akkor is, ha éppen diétázol.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 10 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 6 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg natúr joghurt
- 3 db L-es méretű tojás
- 2 dkg édesítőszer
- 1teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 1mokkáskanál őrölt fahéj
a tetejére:
- 2 db közepes, savanykás alma
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál édesítőszer
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra.
2. A tésztához a lisztet, a sütőporral és a fűszerekkel egy tálban keverd össze.
3. Egy másik tálba a felolvasztott vajat, a joghurtot, a tojásokat, az édesítőt keverd homogénre. Ezután egy kézi habverővel dolgozd hozzá a lisztes részt a folyékony alapanyagokhoz.
4. A piteformát (kb. 22cmX3cm) vajazd ki, szórd meg egy kevés liszttel és öntsd bele a tésztát.
5. A meghámozott almákat vágd vékony szeletekre és keverd össze citromlével, fahéjjal és édesítőszerrel. Szép sorban rakd a tészta tetejére az almaszeleteket.
6. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd alsó-felső sütéssel, majd az utolsó 10 percben, ha van, kapcsold be légkeverést, hogy az almák kissé megpiruljanak a tetején.
EZ IS ÉRDEKELHET: