Imádjuk a banánt és a túrót is, hiszen mindkettő finom, laktató, egészséges, az év bármely napján beszerezhető, és még a sütéssel sem kell bajlódni. És bár magában is nagyon finom mind a két alapanyag, most megmutatjuk, hogyan lehet felhasználni még többféleképpen ezt a két isteni finomságot!
Banános túrókrém
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 g zabpehely
- 1 db narancs kifacsart leve
- 4 db banán + a díszítéshez
- 2 ek diétás édesítőszer
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 200 g túró
- 20 g mogyoróbél vagy aszalt áfonya
1. A zabpelyhet locsold meg a narancs levével, és hagyd állni kb. 15 percig. Azután add hozzá a 3 db megtisztított, villával pépesített banánt, valamint az édesítőt, ha kell.
2. A tejszínt verd keményre a habfixálóval és a cukorral, majd óvatosan forgasd össze az áttört túróval.
3. Rétegezd 4 db pohárba a banános zabpehely és a túrókrém felét. Oszd el rajta a megmaradt banános zabpelyhet és a maradék megtisztított, felkarikázott banánt, végül kanalazd rá a többi túrókrémet. Tedd be a hűtőbe, hogy összeálljon. A durvára vágott mogyoróval, néhány banánkarikával és citromfű- vagy mentalevéllel díszítve tálald.
Elkészítési idő: 35 perc + áztatás + hűtés
1 adag 465 kcal
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Recept: Banános bögresüti reggelire
- Recept: Diós-fahéjas banánfagyi
- Recept: Banános-magas chiapuding joghurttal