Kényeztető reggeli vagy tízórai, amely hosszú időre feltölt energiával. Ha szeretnél kirobbanó formába kerülni a napi edzéshez, próbáld ki!

Dobd fel a reggeled! Banános-magvas chiapuding joghurttal

A banános-magvas chiapuding főszereplőjéről, a chiamagról már gyakran írtunk, de nem árt megismételni a legfontosabbakat: gluténmentes, nagy arányban tartalmaz fehérjét, ómega-3 és ómega-6 esszenciális zsírsavakat, emellett magas rosttartalma miatt segíti az emésztést. A fogyókúrában is jól hasznosítható: gyorsan és hosszan jóllakottságérzetet kelt. Viszont a magas rosttartalma miatt napi 15 grammnál nem ajánlott többet fogyasztani belőle, mert emésztési problémákat okozhat! A 15 g kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget jelent.

Az olajos magvak szintén egészséges zsiradékokat, a sovány tej és a natúr joghurt fehérjét, míg a banán gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

Banános-magvas chiapuding joghurttal

Hozzávalók (2 személyre):

250 ml sovány tej

2 ek natúr joghurt

30 g chiamag

energiamentes édesítőszer

½ csésze olajos mag: például dió, kesudió, mandula

1 db banán karikákra vágva

a tálaláshoz 1-2 tk zabpehely és/vagy pár szem cukrozatlan aszalt vörös áfonya ízlés szerint

Elkészítése:

1. Keverjük össze a sovány tejet, a chiamagot, a natúr joghurtot és ízlés szerinti mennyiségű energiamentes édesítőszert egy közepes méretű edényben. Tegyük körülbelül két órára vagy egy teljes éjszakára hűtőbe (utóbbi esetben még finomabb lesz az étel).

2. Egy nagyobb bögrébe, pohárba kanalazzunk a joghurtos chiapudingból 1-2 evőkanállal, majd jöhet egy réteg banán. A banánra szórjunk a magvakból, diófélékből, majd tegyük rá a következő adag joghurtot, és így tovább, amíg meg nem telik a pohár. A tetejére ízlés szerint szórhatunk kevés zabpelyhet vagy cukrozatlan aszalt vörös áfonyát.

Elkészítési idő: 5 perc + hűtés

 

DF-tipp:

Aki fogyókúrázik, az csökkentse az olajos magvak mennyiségét a receptben, és az aszalt vörös áfonya helyett inkább friss bogyós gyümölcsökkel tálalja a fogást! Habár az olajos magvak, diófélék nagyon egészségesek, a zsírtartalmuk magasnak számít, ezért a fogyni vágyóknak különösen oda kell figyelniük a bevitt mennyiségre.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink