Ribizli, görögdinnye és natúr joghurt – e három alaphozzávalóból áll a dinnyés-ribizlis joghurtfagyi. Nem csoda hát, hogy kalóriát alig tartalmaz, és zsír is alig van benne (30 kcal és 2 g zsír darabonként). Ezért aztán kiváló szereplője lehet édességként a testsúlycsökkentő étrendnek is! Az elkészítése nagyon egyszerű, csak a fagyasztás idejét kell türelmesen kivárni.
Dinnyés-ribizlis joghurtfagyi
Hozzávalók (10 darabhoz):
300 g görögdinnye (kimagozva)
100 g ribizli
50 ml ásványvíz
1 ek cukrozatlan almapüré
150 g natúr joghurt
Elkészítése:
1. A felkockázott dinnyét az ásványvízzel, az almapürével és a joghurttal pürésítsd egy turmixgépben.
2. Keverd hozzá a ribizliszemeket, majd oszd szét kisebb (fagyasztható) tálkákba vagy műanyag fagylaltkészítő formákba. Helyezz mindegyikbe egy fagylaltpálcikát vagy kiskanalat, és tedd be őket a mélyhűtőbe néhány órára.
3. Tálalás előtt tartsd a forma alját egy pillanatra meleg folyó víz alá, hogy könnyebb legyen kiszedni belőle a fagylaltot.
Elkészítési idő: 20 perc + fagyasztás
DF-tipp:
Ribizli helyett/mellett áfonyát is keverhetsz a joghurtfagyi alapjához.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Így készül az egészséges házi csokoládés jégkrém!
- Diós-fahéjas banánfagyi
- Könnyű nyári receptek görögdinnyére hangolva
- Mandulás kókuszfagyi