A nyár egyik slágergyümölcse a görögdinnye. Az alábbiakban néhány kis trükköt szeretnénk adni a dinnye változatos felhasználásához. Hallottál már például a dinnyepizzáról?

Könnyű nyári receptek görögdinnyére hangolva

A görögdinnye több mint 90 százaléka víz, ezért bármilyen diétába, egészséges étrendbe remekül beilleszthető. Gyümölcscukor-tartalma viszonylag magas, de a szervezet könnyen és gyorsan megemészti. Található benne többek között C-vitamin, kalcium, magnézium, rost és kálium is.

Eddig csak magában etted a dinnyét? Kóstold meg más ételekkel párosítva!

 

grillezett görögdinnye

Fotó: Shutterstock

 

Vegyes saláta grillezett dinnyével

Vékonyan kend be a dinnyeszeleteket mézzel, csepegtess rá kevés olívaolajat, és tedd oldalanként 1-2 percre a grillrácsra vagy grilltálcára. Ha kész, szórd meg mozzarellasajttal vagy morzsolt kecskesajttal, paradicsommal és friss bazsalikommal. Tálald salátaágyon, fogyasztás előtt csepegtesd meg balzsamecettel. Pikáns és különleges!

Improvizált nyári görögdinnye saláta

Ebben a salátában tulajdonképpen bármi bármivel helyettesíthető. Leszámítva a dinnyét! A mi tippünk arra az esetre, ha a dinnyén kívül akadna még otthon néhány hasznos hozzávaló: keverj össze felkockázott görögdinnyét, avokádót, feta sajtot, retket, lila hagymát, mentalevelet és apróra vágott snidlinget, majd tedd hűtőbe, és hagyd állni egy órán át, hogy az ízek jó alaposan összeérjenek.

Dinnyekoktél

görögdinnye koktél ital

Fotó: Shutterstock

Vágd kockákra a kimagozott dinnyét, majd tedd a turmixgépbe. Adj hozzá kevés vizet, 1 db lime kifacsart levét, valamint pár csepp narancslevet. Turmixold össze, majd mentalevéllel díszítve tálalhatod. Nagyon finom és frissítő nyári alkoholmentes koktél!

Dinnyés kenyérsaláta sonkával

Kockázd fel a dinnyét. 1-2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret piríts meg, majd szintén vágd kockákra. A dinnyedarabokat forgasd össze a kenyérszeletekkel, majd helyezz rá feltekert proscuttót vagy serrano sonkát. A sós és édes ízek elegye egészen egyedi aromát ad ennek a salátának.

 

Görögdinnye pizza

görögdinnye pizza

Fotó: Shutterstock

Egy nagy, éles késsel hasíts ki egy kör alakú darabot a dinnyéből. A tetejét szórd meg feta vagy kecskesajttal, de használhatsz akár mozzarellát is. A sajt mellé csipkedj a dinnyére pár friss bazsalikom- vagy mentalevelet.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink