Gyakori kifogás: nincs időnk rendszeresen tornázni, betartani a szigorú diétát, állandóan főzni az előírt szabályok szerint. Most pár olyan trükköt szedtünk össze, amelyek egyáltalán nem időigényesek, és ha csak néhányat betartunk közülük, hamar észrevesszük majd a változást. Minél többet iktatunk be a mindennapjainkba, annál gyorsabban.

Kicselezett hétköznapok

1. IGYON TEÁT!

Méghozzá minél többet! A legjobb választás a fogyókúrázók számára a zöld tea – felgyorsítja az anyagcserét –, ami koffeintartalma miatt még a kávé helyett is jó. De nyugodtan válasszon a gyógyteák széles palettájából, egyikben sem fog csalódni. És garantáltan jobban dönt, mintha cukros üdítőket választ szomjoltóul. Persze fontos, hogy a teát ne cukorral ízesítse: legjobb, ha üresen vagy egy kis citrommal issza. Ha mindenképpen édesítene, tegyen bele mézet vagy sztíviát.

2. BUCI HELYETT SALÁTÁT!

Ha otthon készít hamburgert, a zsemlét cserélje le két nagy levél fejes salátára. Így az ízvilágot megtartva, spórolhat akár 150 kalóriát és 22 g szénhidrátot. De használhat salátát akkor is, ha gyrost, kebabot vagy csirkés wrapet készít otthon: a szénhidráttal teli tortilla helyett tekerje salátába a húst és a zöldségeket.

3. VÁLASSZON KISEBB TÁNYÉROKAT!

A hatalmas tányér talán jól mutat az asztalon, ám ahhoz, hogy az étel ne „vesszen el” benne, általában jól megpakoljuk. Ha kisebb tányérokat használ, becsaphatja a szemét, így kevesebbet szed az ételből, mégsem érzi úgy, hogy alig eszik valamit.

4. IKTASSON BE VÍZSZÜNETET!

A barátokkal való iszogatás során általában észre sem veszi, mennyi kalóriát fogyaszt alkohol formájában. Érdemes minden pohár megivott koktél után kérni egy nagy pohár vizet, így gyorsabban eltelik, kevesebb alkoholt kíván. Ráadásul a másnapi fejfájást is nagyobb eséllyel kerüli el.

5. TEGYEN EGY TÜKRÖT A KONYHÁBA!

Tévézős, otthonülős estéken gyakran csábulunk a hűtő felé: nem az éhség, sokszor az unalom hajt minket. Azonban egy jól elhelyezett tükör (vagy egy áhított alakú bikinis modell képe a hűtőn) jó eséllyel megakadályozza, hogy valaki rossz döntést hozzon, és megpakolt tálcával térjen vissza a nappaliba.

6. ITASSA FEL AZ OLAJAT!

Mielőtt beleharap a kedvenc pizzájába, egy papírtörlő segítségével itassa fel a tetején megmaradt olajat. Nem tűnik soknak, ám akár 40 kalóriát is megspórolhat, ha így tesz. Ez a „trükk” persze alkalmazható mindenféle ételre, amelyik olajban sült. Legjobb azonban, ha bő olajban sütés helyett a sütőt választja, a napraforgóolajat pedig extraszűz olívaolajra vagy kókuszzsírra cseréli.

8. NE EGYEN, AMÍG NEM ÉHES!

Ne az óra, hanem a gyomra határozza meg, mikor eszik. Délben még nem éhes? Csúsztassa el kicsit az ebédet. (Persze ne nagyon, hiszen akkor lelassíthatja az anyagcseréjét.) De napközben igyon elegendő folyadékot, azzal az anyagcseréjét is jó ütemben tarthatja, ráadásul nassolást is helyettesíthet vele, hiszen a szomjúság gyakran összekeverhető az éhségérzettel.

9. TOLJA ARRÉBB A SZÉKET!

Néha – ha teheti – dolgozzon állva! Intézze a telefonokat, megbeszéléseket séta közben. Ne e-mailt írjon a pár szobával odébb dolgozó kollégának, hanem sétáljon át hozzá. Ami munkát csak lehet, végezzen állva, ha teheti, üljön minél kevesebbet munka közben.

10. LÉPCSŐZZÖN!

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen fontos, hogy az egész napos üldögélés mellett szánjon időt a mozgásra is, még ha konditerembe nem is jut el. Néha álljon fel az asztal mellől, sétáljon, hazafelé pár megállóval hamarabb szálljon le a buszról, vagy, ha autóval jár, időnként menjen gyalog bevásárolni. És lépcsőzzön! Ha lift helyett a lábát választja, azt a feneke és a combjai is meghálálja. Kutatások szerint a dinamikus lépcsőzéssel akár annyi kalóriát elégethet, mint ugyanannyi ideig végzett kocogással.

11. IGYON VIZET!

A nap folyamán nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, és érdemes a napi három liter vízből egy-egy nagy pohárral az étkezések előtt is fogyasztani. Így kevésbé lesz éhes, kisebb az esélye a túlevésnek.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink