Kókuszkocka
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához:
7 db tojás
70 g eritrit
1 tk sütőpor
70 g gluténmentes liszt
A bevonathoz:
200 ml kókuszital
50 g eritrit
100 g kókuszzsír
30 g zsírszegény kakaópor
150 g kókuszreszelék
Elkészítése:
1. A kókuszkocka piskótatésztájához a tojásokat válasszuk szép, a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgákat keverjük fehéredésig az eritrittel, majd a fehérjehabbal felváltva, kanalanként óvatosan dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
2. A tésztát simítsuk egy 18 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.
3. A bevonathoz melegítsük fel a kókuszital, olvasszuk fel benne az eritritet és a kókuszzsírt, majd keverjük benne simára a kakaóport.
4. A kihűlt piskótát vágjuk kockákra, mártsuk bele a kakaós krémbe, forgassuk meg a kókuszreszelékben, és tegyük süteményrácsra.
Elkészítési idő: 60 perc
A recept forrása: mindmegette.hu
EZ IS ÉRDEKELHET: