Roskadoznak a piaci standok a friss gyümölcsök súlya alatt. Használjuk ki a lehetőséget és fogyasszunk minél többet a friss, lédús finomságokból, hiszen hamarosan már bottal üthetjük a zamatos dinnyék, barackok és szilvafélék nyomát.

Last minute gyümifogyi

Mi lenne, ha összekötnénk a kellemeset a hasznossal? Talán sokan még nyaralás előtt vannak, többeknek talán csak mostanság adódik lehetőség egy-egy last minute utazásra. Nos, nem csak az üdülést, de az eddig halogatott diétát is lehet last minute módra intézni. Elég csak kimenni a piacra egy nagyobb kosárral és belepakolni 3 napra elegendő gyümölcsfélét. Így máris indulhat a háromnapos, last minute gyümölcskúra!

Miért jó?

Mert minden adott hozzá. A friss, idényjellegű gyümölcsök lédúsak, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Minden megvan bennük, ami három napon keresztül elegendő mennyiségű vitamint és tápanyagot biztosít a szervezetnek. A három nap alatt ledobhatunk legalább 2 kilót úgy, hogy rengeteg méreg- és salakanyagtól is megszabadulunk. Az eredmény pedig tisztább bőr, tisztább szervezet, laposabb has, feszesebb bőr.

A módszer

Igen egyszerű. Három napon keresztül naponta 1-1,5 kg gyümölcsöt kell elfogyasztani, mellé pedig meg kell inni legalább 2-2,5 liter folyadékot. A gyümölcsöket szabadon választhatjuk meg, de arra ügyelni kell, hogy a délelőtti időszakra essen a magasabb cukortartalmúak fogyasztása, délutánra jobb az alacsonyabb cukor-, de magasabb víztartalmú gyümölcsöket időzíteni.

A gyümölcsöket 20-25 dkg-os adagokban, napi 5-6 alkalomra lebontva fogyasszuk. Érdemes 3, legfeljebb 4 óránként enni egy kis adag gyümölcsöt, a köztes időszakban pedig minél több folyadékot fogyasztani. Jó módszer, ha minél változatosabban étkezünk. Édes után inkább savanykásabb ízű gyümölcsöt együnk, és fordítva. Szintén jó módszer lehet az előre kiporciózás. Már reggel dobozoljuk, adagoljuk ki az egész napos gyümölcsmennyiséget.

Készítsünk kis csomagokat, amelyeket akár a munkahelyre is magunkkal vihetünk, vagy egyszerűencsak készítsük a hűtőbe vagy valamilyen elérhető helyre a kiporciózott adagokat. Ez azért hasznos, mert így elkerülhetjük a túlevést. Ha ugyanis nem adagoljuk ki a megfelelő mennyiséget, előfordulhat, hogy túl sokat fogunk enni. Ezt pedig még gyümölcsök esetében is érdemes elkerülni. A gyümölcsöknek ugyanis viszonylag magas a szénhidráttartalmuk a természetes gyümölcscukor miatt. Ha túl sokat eszünk belőlük, előfordulhat, hogy a fogyás nem a várt mértékű lesz, ráadásul a túl sok gyümölcssav gyomorfájáshoz vezethet.

Reggeli ébresztő

Kezdje a reggelt egy citrom facsart levének az elfogyasztásával! Éhgyomorra a friss, tiszta citromból nagyon sok C-vitamin szívódik fel. A citrom ráadásul lúgosít, beindítja az emésztést, serkenti az anyagcserét. Várjon legalább 15 percet a reggelivel, amely lehet egy banán, édes szőlő vagy szilva. Ha nagyon savasnak érezné a gyümölcsöket, egy mokkáskanálnyi mézzel csurgasson rájuk és ez legyen a reggelije. A magasabb cukor-, és ezzel együtt viszonylag magas szénhidráttartalmú gyümölcsök elegendő energiát biztosítanak az idegrendszernek és az egész szervezetnek ahhoz, hogy a napi feladatainkat el tudjuk végezni. Három-négy óra elteltével jöhet egy újabb adag gyümölcs. Természetesen a gyümölcsöknek akár ki is facsarhatja a levét vagy pürésítheti is őket, hogy smoothie-t készítsen belőlük kevés víz hozzáadásával.

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink