Mármint a kínkeservesen leadott súlyfelesleg. Diétázni, koplalni, fogyókúrázni egy dolog. De mi a helyzet akkor, amikor pezsgőt bontva megünnepeltük, hogy elértük az álomsúlyt, és jön a másnap meg a harmadnap, és előttünk a borús jövő?

Leadta? Vigyázat! Visszatérhet!

Mert ugyebár senki nem szeretne világéletében koplalni?! Arra szinte minden diéta alkalmas, hogy megszabaduljunk 5-10-15 vagy még annál is több kilónyi súlyfeleslegtől. Ám, amikor ez a csoda bekövetkezik, miután büszkén feszítettünk a tükör előtt, jönnek a szürke hétköznapok. Amikor már azt gondoljuk, érvényét vesztette minden diétás szabály, ránk már nem vonatkoznak a fogyókúrás elvek, hiszen karcsúak vagyunk. Majd eltelik pár hét, és az álomsúlynak annyi. Visszacsúszott pár kiló. Majd pár hétre rá néhány újabb.

Hol van már az álomsúly? Hol van már a megálmodott ruhaméret? Kerülje el a keserű csalódást, ne engedjen búnak-bánatnak, és ne hagyja könnyedén odaveszni azt, amiért olyan keményen megdolgozott. Küzdjön a négy leggyakoribb ok ellen, amelyek miatt olyan könnyen visszasettenkednek a nagy nehezen leadott, felesleges kilók!

1. Ballépés: Kerüli a mérleget

A diéta alatt, de utána is a mérleg a legjobb barátja. Kapcsolatukat ne szakítsameg azzal a pillanattal, amikor elérte a kívánt álomsúlyt. sőt, a cél elérése után nagyobb szüksége van a mérlegre, mint valaha. ne érje be azzal, hogy belefér a ruháiba – amelyek széltében-hosszában egyaránt nyúlnak –, és ne gondolja, hogy a rendszeres edzés minden alól mentesít.

Hetente legalább egyszer, lehetőség szerint ugyanabban az időpontban álljon mérlegre. Így már a kisebb differenciákat is korrigálhatja, már a minimális pluszt is visszaszoríthatja. ne várja meg, míg ennél többet mutat a mérleg. Minél többet hízik vissza, annál nehezebb lesz megszabadulni tőle.

2. Ballépés: Túlevés

Eddig számolgatta a kalóriákat, most úgy érzi, jár egy kis felszabadulás? Senki nem hibáztathatja ezért, persze, megérdemli. Egyszer. Vagy mondjuk kétszer. De az, hogy leadta a súlyfelesleget, még nem jelenti automatikusan azt, hogy mindent ehet, amit szeretne, méghozzá mértéktelenül. Az alacsonyabb kalóriabevitelre kényszerült szervezet a falásoknál rögtön örömtáncot jár, és azonnal csodálatos zsírraktárakat képez. Vagyis, villámgyorsan kúsznak felfelé a felesleges kilók. Tehát, ha a mérleg végre az áhított számot mutatja, akkor is ügyeljen arra, mit és mennyit eszik. Amennyiben szeretné megtartani a súlyát, továbbra is figyeljen, hogy ne vigyen be több kalóriát, mint amennyit eléget.

3. Ballépés: Szabotálja az edzőtermet

Amíg tart a lendület, addig lelkesen gyötri a futópadot, tapossa a lépcsőzőgépet, izzad, súlyt emel. Amikor pedig mindez meghozta az eredményt, hátradől, feldobja a lábát a dohányzóasztalra, és olvasással vagy tévénézéssel tölti el az edzésre szánt időt. Nagy hiba. Az izmok ugyanis villámgyorsan visszafejlődnek, ha nincsenek rendszeresen karbantartva. Lanyhulnak, renyhülnek, puhává válnak, és hetek alatt oda az áramvonalas test. Kérje szakember segítségét, akivel összeállíthatnak egy legalábbis szinten tartó edzéstervet. Ha máshoz nem is, ehhez ragaszkodjon Egyrészt, a már megszerzett izmok megtartása miatt. Másrész azért, mert minél nagyobb az izomtömeg, annál gyorsabb a szervezet anyagcseréje is.

4. Ballépés: Túl sok a zsír!

Eddig ügyelt arra, hogy bőr nélküli legyen a csirkemelle, távol tartotta magát a zsíros húsoktól, de most már aztán igazán lecsúszna egy jó kis disznópörkölt? Az meg ugye milyen már olívaolajjal elkészítve? Csússzon csak, de ne rendszeresen. Egy-egy kiadósabb, magyaros, fűszeres, zsíros ételtől még nem lesz baja. A lényeg a kompenzáció. Ha egyik nap túl sok zsírt fogyasztott, másnap tartson egy gyümölcsnapot vagy iktasson be egy extra edzést. Természetesen a szervezetnek szüksége van zsírokra, de jobb, ha előnyben részesítjük a jó zsírokat. zsír helyett fogyasszunk növényi zsiradékot vagy olajat, avokádót, dió- vagy mogyoróféléket, repce-, olíva- vagy kukoricaolajat. A zsíros húsok, pörköltek és raguk pedig maradjanak meg az ünnepnapokra.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink