Ahhoz, hogy egészségesen és változatosan lehessen táplálkozni, fontos, hogy milyen alapanyagokat rejt a hűtőszekrény. Nem jó módszer, ha alkalomszerűen televásároljuk a hűtőt, az a lényeg, hogy a megfelelő élelmiszerek bármikor elérhetők legyenek. Tippek, hogy mit rejtsen a hűtőszekrény nyáron.

Mi legyen a hűtőben nyáron, ha fogyni akarsz?

1. Hűsítő finomságok

Természetesen nem ezek a legfontosabb alapélelmiszerek, de a nyár elképzelhetetlen nélkülük. Készíthet házi fagylaltot, sorbetet, parfét, pudingot, de a fagyasztott joghurtok is nagyon finomak és egészségesek.

2. Sajtok, túrók

A sajtok és túrók remek fehérjeforrást jelentenek. Vásároljon alacsony zsírtartalmú készítményeket, de kerülje a lágy sajtokat, amelyek a nem megfelelő tárolás következtében súlyos megbetegedést okozhatnak. Túróból is válassza a csökkentett zsírtartalmút.

3. Mustár, ketchup

Vásároljon ízfokozóktól, aromaanyagoktól, sűrítőanyagoktól, tartósítószerektől mentes termékeket. A mustár jótékonyan hat az egészségre: segíti az emésztést, csökkenti a megfázás tüneteit. A ketchup helyett érdemes házilag készített paradicsomsűrítményt használni. Készítésénél – a paradicsom mellett – további értékes összetevőket, például almaecetet, tengeri sót, mézet, természetes fűszereket használjon.

4. Tojás

Válassza a szabad tartású tyúkok tojásait. Egyes vizsgálatok szerint ezek a tojások táplálóbbak. A zöldségeket és rovarokat fogyasztó tyúkok tojásai ráadásul több ómega 3 zsírsavat tartalmaznak. A friss tojást a tárolás előtt még nem kell megmosni, mert a mosás során megsérülhet a külső, természetes védőréteg, és a héja átjárhatóvá válik a baktériumok számára.

5. Halak és tenger gyümölcsei

A halak húsa kiemelkedően magas víztartalommal rendelkezik (80 százalék), ezért gyorsabban is romlik. Kizárólag fagyasztva vagy jegelve tárolható. Teljes értékű fehérjeforrás, laza rostozata miatt könnyen emészthető. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A tenger gyümölcsei ugyanúgy, mint a halak, magas fehérjetartalmúak. Több olyan létfontosságú ásványi anyag van bennük, amelyeket másból természetes úton nehéz beszerezni, például szelén. Gazdagok ómega 3 zsírsavakban, erősítik az immunrendszert, védik a szív és érrendszer egészségét.

6. Friss fűszernövények

Mivel a vágott fűszernövények csak néhány napig őrzik meg frissességüket, aromájukat, célszerű kisebb mennyiségeket vásárolni belőlük, és hűtőszekrényben, vízbe állítva tárolni őket.

7. Gyümölcs- és zöldséglevek

Vásárláskor győződjön meg arról, hogy a gyümölcs nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Keresse a 100 százalékos gyümölcslé feliratot!

8. Sovány húsok

Ideális választás a fűvel táplált marha húsa, a szabad tartású csirke, pulyka. A húsokat porciózza ki és fagyassza le. A melegben soha ne szobahőmérsékleten olvassza fel a húst, hanem a hűtőszekrényben.

9. Tej (szójatej, rizstej, mandulatej)

Ki mit szeret, a lényeg, hogy ha tehéntejet vásárol, keresse a hormonmentes fajtákat. Ne fogyasszon nyers tejet, nyáron különösen magas a megbetegedés esélye.

10. Friss vagy fagyasztott zöldségek, gyümölcsök

A friss zöldségek néhány napig elállnak a hűtőszekrényben, de érdemes fagyasztva is eltenni belőlük, hogy szükség esetén kéznél legyenek. Borsó, brokkoli, sárgarépa, zöldbab, gomba jó, ha mindig van otthon.

11. Tejföl, joghurt, kefir

Vásároljon alacsony zsírtartalmú tejfölt, joghurtot. Kerülje a cukrozott, aromákkal ízesített joghurtokat, keresse az élő, aktív kultúrát tartalmazót. Kaphatók kókuszdióhéjból, szójatejből készült joghurtok is.

12. Vaj

A vaj a konyhapulton is remekül eláll pár napig, de a nyári melegben célszerűbb mégis a hűtőszekrényben tárolni.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink