Szomorú tény, hogy a hasi zsírpárnáktól a legnehezebb megszabadulni. és ami még rosszabb: az úszógumi jelenik meg először, ha nem fogjuk vissza magunkat. Íme, néhány étel, amely az elfogyasztása után szinte azonnal hasi zsírpárnává alakul.

Mitől hízik a hasunk?

Burgonyachips

Ha a hasunk számára legrosszabb ételt keressük, megtaláltuk a nyertest. Nem csak azért, mert telis-tele van telített zsírsavakkal, amelyek a zsírpárnák növekedéséért felelősek; vagy, mert túlsózott, ami puff adáshoz vezethet. És nem is csak azért, mert rengeteg kalóriát tartalmaz – ilyen egészségtelen rágcsát találni millió-egyet a boltok polcain. Ami a burgonyából készült chipset a legrosszabbak között is nyertessé teszi, az az, hogy soha nem lehet betelni vele.

Nem telít el, így gond nélkül elfogyasztunk belőle egy egész csomaggal (igen, tudjuk, a zacskó nagy része levegő, ez azonban nem mentség), ráadásul könnyen függővé is válhatunk, anélkül, hogy valaha is úgy éreznénk, jóllaktunk a chipstől. Kevésnek tűnik, éhesek is maradunk utána, mégis hízunk tőle. Kutatók szerint, ha semmi mást nem is változtatunk az étrendünkön, mindössze annyit, hogy nem eszünk több chipset, már akkor látványos fogyásra számíthatunk a hasi zsírpárnánkból. A nyertes mellett szorosan áll a dobogón a gyorséttermek királya, a sült krumpli, jobb, ha annak fogyasztását is minimálisra redukáljuk.

Mit egyek helyette?

Ha mindenképpen valamilyen rágcsálnivalóra vágyik, egyen friss, nyers zöldséget, sárgarépát vagy karalábét; sós rágcsának pedig tökéletes a vékonyra szeletelt édesburgonya: megszórva sóval, zöldfűszerekkel, enyhén meglocsolva olívaolajjal. forró sütőben süsse készre.

Diétás üdítők

Ha fogyni akarok, érdemes felcserélnem a cukros üdítőket a diétás verzióra, ugye? Hát nem! Különböző kutatások kimutatták, hogy azok, akik diétás üdítőt isznak az eredeti helyett, ugyanúgy küszködnek a hasi zsírpárnákkal, sőt. A probléma az lehet, hogy azt gondoljuk, elég kalóriát spórolunk az italon, ezért többet iszunk belőle, pedig cukrot, édesítőt ez is tartalmaz nagy mennyiségben. ugyanez vonatkozik a cukormentesnek titulált ivójoghurtokra is. Mert ha nem is a cukortól, ám valamitől biztosan édes ízt kap az üdítő vagy a joghurt, a helyettesítő szer pedig a legtöbb esetben garantáltan egészségtelen.

Mit igyak helyette?

Legjobb, ha elkerüli a cukrozott és a diétás szénsavas üdítőket egyaránt. Igyon helyettük vizet, zöld vagy fehér teát. Az utóbbiak segítenek a zsírlebontásban is – persze egyedül nem végzik el a piszkos munkát, a sport ezúttal is elengedhetetlen. Ha mindenképpen valami édesre vágyik, ízesítse a teát mézzel vagy igyon házi szörpöt.

Ribeye steak

Nem minden steak egészségtelen, sőt, az igazán jó steak mértékkel fogyasztva még egészséges is! Azonban ez nem igaz minden steakre. A rendkívül népszerű ribeye steak sajnos épp a kevésbé egészséges fajták közé tartozik. A marha bordájának gerinc felőli része különösen zsíros, ami intenzív ízt kölcsönöz a húsnak, ugyanakkor a zsírpárnák is gyarapszanak, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Mit egyek helyette?

Nyugodtan maradhat a steaknél, csak válasszon a ribeye helyett egészségesebb változatot, kevésbé zsíros fajtát. Például a filémignont, amely kevésbé faggyús, kevésbé zsíros, a bélszín vékonyabb végéből vágják.

Pizza

Nem túl meglepő, jól tudjuk, hogy nem egészséges, mégis nehezen engedjük el a pizzát. pedig érdemes lenne, és nem csak a pluszkilók miatt, de az egészségünk érdekében is. A telített zsírsavak – amelyeket a pizza is nagy mennyiségben tartalmaz – a hasi tájon rakódnak le, ellentétben más, jó zsírokkal. Megnehezíti az emésztésünket már egy szelet elfogyasztása is, és a koleszterinszintünket is megemelheti.

Mit egyek helyette?

Vagy zöldségből készült pizzát (karfiolból, brokkoliból is remek pizzatésztát lehet készíteni), vagy bruschettát. Az utóbbi finom, ropogós, és könnyen, gyorsan elkészíthető, ráadásul jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a pizza.

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink