Napi 15 perc is elég hozzá, hogy apró változtatásokkal gyorsíts valamicskét a folyamaton. Próbáld ki ezeket az egyszerű ötleteket, és nem marad el a siker!

Napi 15 perc és néhány zseniális trükk: azonnal elindul a fogyás

Nézz a naptárra

Vasárnap este nézd át a következő heti programjaidat, és ha olyat találsz köztük, ami hátráltathatja a fogyásodat (például egy vacsorameghívást, vagy egy értekezletet, ami miatt nem tudsz edzésre menni), tervezd meg, hogyan kompenzálod. Például átteheted az edzést máskorra, vagy megnézheted az étterem étlapját a neten, hogy már előre kitaláld, milyen egészséges ételt választasz.

Kezdd a szabadban a napot

séta

Fotó: Shutterstock

Ha sétálsz egy kicsit a szabadban, mielőtt beleveted magad a munkába, akkor kevésbé fog csábítani a büfében a süti. Kutatások bizonyítják, hogy aki többet van a szabadban, annak kisebb az étvágya, és a testsúlya is.

Inspirálódj

Keress új, egészséges recepteket a neten – lehetőleg olyan oldalakon, amelyek nem sütireceptekkel, hanem valóban egészséges ötletekkel kényeztetnek.

Sétálj egyet ebédidőben

Minden apró mozgás számít, még az a 15 perc gyors séta is segít fogyni, amit beszorítasz az ebédidődbe!

Készítsd elő a nasit

Porciózd ki az olajos magvakat és a dióféléket, szeletelj gyümölcsöt és zöldséget, így nem kell a csokiautomatához rohannod, ha rágcsálnál valamit.

Hívj fel valakit

Az édességrohamok nem tartanak soká, és könnyű róluk elvonni a saját figyelmedet. Nem akartál beszélni a barátnőddel? Itt az ideje, hogy felhívd!

Meditálj

A stressz hizlal – a rendszeres meditáció viszont csökkenti a feszültséget, és így a testsúlyodat is.

Takaríts

A takarítás bizony néha felér egy komoly edzéssel! Elég 15 percig foglalatoskodnod vele, hosszú távon nemcsak a lakásod lesz szebb, hanem a derekad is vékonyabb.

Főzz indiánkölest

Az indiánköles, más néven a quinoa hamar megfő, és olyan szénhidrátokkal látja el a testedet, amelyek segítik a zsírégetést.

Menj ki a kertbe

A gyomlálás is jó zsírégető program. Nemcsak a kertednek, hanem a vonalaidnak is jót tesz, ha 15 percig gazokat húzgálsz ki!

Keress jobb édesítőt

Dobd ki otthonról a cukrot, és vegyél inkább egy adag steviát vagy eritritet, amelyek nem hintáztatják a vércukorszintedet.

Súlyzózz

Ha csak kardióedzést végzel, nem lesz annyira hatékony az edzésed, mintha súlyzóznál is egy kicsit. A súlyzós edzés izomszövetet épít, amely pedig akkor is segíti a zsírégetést, amikor épp nem edzel.

Légy válogatós a közösségi oldalakon

A közösségi média nagyon jó inspiráció lehet, de kerüld azokat az embereket, akik letéríthetnek az útról – például azt az ismerősödet, aki remek cukrász, és erről naponta oszt meg képeket. Nincs szükséged folyamatos kísértésre.

Cseréld ki az izzókat

A jól megvilágított helyiségekben az emberek hajlamosak egészségesebb ételeket választani. Vagyis cseréld a homályos izzókat komolyabb fényerejűekre.

Feküdj le korábban

Feküdj le minden este 15 perccel korábban, amíg ki nem jön a napi 7-8 óra alvás. Ha nem alszod ki magad, nem lesz kedved edzeni, és a hormonrendszered is felborul, ez pedig hízást okozhat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.
Így marad lapos a has a klimax után is
Válaszd a hízás helyett a lapos hasat! Légy 50 év felett is fantasztikusan nőies és csinos! Megtudhatod, mi ennek a titka.
Készíts igazi, cukormentes szilvalekvárt!
Ha eddig nem tudtad magad rávenni a befőzésre, ezt a sütőben készült cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvár receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót
A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Ajánlataink