Napi 15 perc is elég hozzá, hogy apró változtatásokkal gyorsíts valamicskét a folyamaton. Próbáld ki ezeket az egyszerű ötleteket, és nem marad el a siker!

Napi 15 perc és néhány zseniális trükk: azonnal elindul a fogyás

Nézz a naptárra

Vasárnap este nézd át a következő heti programjaidat, és ha olyat találsz köztük, ami hátráltathatja a fogyásodat (például egy vacsorameghívást, vagy egy értekezletet, ami miatt nem tudsz edzésre menni), tervezd meg, hogyan kompenzálod. Például átteheted az edzést máskorra, vagy megnézheted az étterem étlapját a neten, hogy már előre kitaláld, milyen egészséges ételt választasz.

Kezdd a szabadban a napot

séta

Fotó: Shutterstock

Ha sétálsz egy kicsit a szabadban, mielőtt beleveted magad a munkába, akkor kevésbé fog csábítani a büfében a süti. Kutatások bizonyítják, hogy aki többet van a szabadban, annak kisebb az étvágya, és a testsúlya is.

Inspirálódj

Keress új, egészséges recepteket a neten – lehetőleg olyan oldalakon, amelyek nem sütireceptekkel, hanem valóban egészséges ötletekkel kényeztetnek.

Sétálj egyet ebédidőben

Minden apró mozgás számít, még az a 15 perc gyors séta is segít fogyni, amit beszorítasz az ebédidődbe!

Készítsd elő a nasit

Porciózd ki az olajos magvakat és a dióféléket, szeletelj gyümölcsöt és zöldséget, így nem kell a csokiautomatához rohannod, ha rágcsálnál valamit.

Hívj fel valakit

Az édességrohamok nem tartanak soká, és könnyű róluk elvonni a saját figyelmedet. Nem akartál beszélni a barátnőddel? Itt az ideje, hogy felhívd!

Meditálj

A stressz hizlal – a rendszeres meditáció viszont csökkenti a feszültséget, és így a testsúlyodat is.

Takaríts

A takarítás bizony néha felér egy komoly edzéssel! Elég 15 percig foglalatoskodnod vele, hosszú távon nemcsak a lakásod lesz szebb, hanem a derekad is vékonyabb.

Főzz indiánkölest

Az indiánköles, más néven a quinoa hamar megfő, és olyan szénhidrátokkal látja el a testedet, amelyek segítik a zsírégetést.

Menj ki a kertbe

A gyomlálás is jó zsírégető program. Nemcsak a kertednek, hanem a vonalaidnak is jót tesz, ha 15 percig gazokat húzgálsz ki!

Keress jobb édesítőt

Dobd ki otthonról a cukrot, és vegyél inkább egy adag steviát vagy eritritet, amelyek nem hintáztatják a vércukorszintedet.

Súlyzózz

Ha csak kardióedzést végzel, nem lesz annyira hatékony az edzésed, mintha súlyzóznál is egy kicsit. A súlyzós edzés izomszövetet épít, amely pedig akkor is segíti a zsírégetést, amikor épp nem edzel.

Légy válogatós a közösségi oldalakon

A közösségi média nagyon jó inspiráció lehet, de kerüld azokat az embereket, akik letéríthetnek az útról – például azt az ismerősödet, aki remek cukrász, és erről naponta oszt meg képeket. Nincs szükséged folyamatos kísértésre.

Cseréld ki az izzókat

A jól megvilágított helyiségekben az emberek hajlamosak egészségesebb ételeket választani. Vagyis cseréld a homályos izzókat komolyabb fényerejűekre.

Feküdj le korábban

Feküdj le minden este 15 perccel korábban, amíg ki nem jön a napi 7-8 óra alvás. Ha nem alszod ki magad, nem lesz kedved edzeni, és a hormonrendszered is felborul, ez pedig hízást okozhat.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink