- A tányér felét mindig alacsony keményítőtartalmú zöldségekkel pakolja tele. Ilyen például a paradicsom, a saláta, az uborka, a brokkoli, a karfiol. Minden főétkezéskor legalább ennyi zöldséget egyen, ezek segítenek lelassítani egyéb, gyors felszívódású szénhidrát felszívódását is!
- A tányér 1/4 részére pakoljon keményítőt tartalmazó élelmiszereket. Gondoljon olyan reformköretekre, mint a köles, a bulgur, a hajdina… De ide kerülnek a pékáruk is. Igyekezzen, minél sötétetebb tésztájú kenyérből elkészíteni a napi szendvicset!
- Az edény maradék részére kerülnek a teljes értékű fehérjeforrások. Ilyenek a húsfélék, a halak, a tojás, a túró, a sajt. Természetesen az egyik legfontosabb és örök kategória a víz! Naponta minimum 2 liter vizet igyon!
Ezek is érdekelhetik!