Egyre inkább úgy tűnik, nemzeti időtöltés a fogyókúra. Napról napra újabb hóbortos diéták tűnnek fel, és ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani az újdonságokkal. Ráadásul, ha fogyásról van szó, szinte bármit megteszünk a gyors eredmény érdekében – még őrült diétákat is kipróbálunk. Összegyűjtöttünk párat, a legfurább diétákat – országok szerint. Némelyik vicces, másik ésszerű, de van, ami felett nem tudunk napirendre térni.

Őrült diétákkal a Föld körül

Japán
Hosszú lélegzet diéta

A japánok esetében már alig lepődünk meg valamin. talán ez az az ország, ahol a különleges táplálkozási szokások gyorsabban terjednek, mint az USA-ban. jelenleg az egyik ilyen különös fogyókúra a hosszú lélegzet diétája. A kezdetei Ryosuke Mikihez köthetők, aki hátfájásán szeretett volna segíteni azzal, hogy mély, erőltetett légzési gyakorlatokat végzett mindennap. És egyszer csak azt vette észre, hogy fogy. Lefogyott 12 kilót 50 nap alatt. Talán a napi légzési gyakorlat elsőre furának tűnhet, de ártani nem árthat. Sőt, erősítheti a mellkas izmait, így a légzési gyakorlatokat már-már edzésnek is nevezhetjük… Valószínűleg nem csodamegoldás, amelynek segítségével pillanatok alatt megszabadulhatunk az úszógumitól, mindenesetre nem árt, ha megtanulunk pár helyes légzési technikát.

Kína
Edd meg a napot!

A fényevők nem tartoznak a követendő példák közé. Viszont a Kínában terjedő hóbort, mely szerint napi egy étkezés helyett bámuljuk a napot 45 percig, nem tűnik olyan veszélyesnek. Gyerekkorunkban sokat hallottuk, hogy ne nézzünk a napba. De hát a kínaiak, már akik a napevésre esküsznek, az ablakon keresztül teszik ezt. A diéta követői szerint ez a gyakorlat csökkenti az étvágyat, javítja az alvás minőségét. A különös diéta feltölt napenergiával, amit egyfajta üzemanyagként használnak a „nap-evők”. Az eredmény? Természetesen fogyás (ahogyan az az étkezések kihagyásakor lenni szokott). Mégis jobb, ha inkább anyáinkra hallgatunk, és nem bámulunk a napba. Főleg nem ebéd helyett.

Latin-Amerika
Vérfarkasdiéta

A latin országok hölgyei esküsznek erre a fogyókúrás módszerre – más néven Holddiétára –, ami lényegében a Hold fázisait követi. de népszerűsége már tovább terjedt, még Madonna és Demi Moore is a diéta hívei. Az elképzelés alapja, hogy az emberi test nagy része vízből áll (ez igaz is), illetve, hogy a Hold hatással van a vízre. Itt válik különössé az elmélet, miszerint hasznot húzhatunk mindebből: a Hold gravitációs ereje a testünkben lévő vízre is hatással van, méregtelenít, így pedig segíti a fogyást. Telihold idején például minden dupla hatással van a szervezetünkre: az egészséges és egészségtelen ételek, italok egyaránt. Éppen ezért ezt az időszakot tartják a legalkalmasabbnak a diéta elkezdéséhez. A fogyó hold időszakában kezdődik tehát, újholdkor pedig a salaktalanításra alkalmas a szervezetünk – ezért a diéta követői szerint érdemes ilyenkor rövid léböjtkúrát tartani. Növő holdnál nehezebb diétázni, ilyenkor éhesebbek vagyunk, de érdemes kitartani, hiszen állítólag ilyenkor a kalóriatárolásra is fogékonyabb a szervezet.

Anglia
Paintballdiéta

Rendkívül egyszerű elméleten alapul ez a diéta: semmi nem emeli úgy a pulzusodat, égeti a kalóriát, mint a stressz, mikor az embert meglövik. A paintballdiéta követői alapvetően odafigyelnek az egészséges étkezésre, az alacsony kalóriabevitelre – és persze futnak. Sokat. A paintballpályán ugyanis nem lehet lustálkodni, itt állandóan mozgásban kell lenni. Extrémebb pályákon a szervezők eltüntetik az összes menedéket – a diéta érdekében –, így nincs hova bújni, szóval futni, mozogni kell. Állítólag egy ilyen óra alkalmával 800-1000 kalóriát is el lehet égetni. Extrém, veszélyes – és persze hatásos.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink