Abban minden szakértõ egyetért, hogy a reggeli nagyon fontos, ha le akarsz adni pár kilót. Ám korántsem mindegy, hogy mi kerül a pocakodba reggelenként.

A legjobb reggeli egy orvos szerint, a szeretnél fogyni

Ha péksütivel kezded a napot, nem csoda, ha tízkor már az ebéden töröd a fejed. Ha viszont megfelelő tápanyagokat tartalmaz a reggelid, akkor nemcsak, hogy jó ideig nem fogsz éhséget érezni, de még a szervezeted zsírégető folyamatai is beindulnak. Az se kifogás, hogy nincs időd: ezek a turmixok tele vannak szuperételekkel, és mindössze két perc kell az elkészítésükhöz. Ha egy fedeles pohárban magaddal viszed őket, útban a munkahelyedre is megreggelizhetsz. Az emésztőrendszer doktora, Will Bulsiewicz például minden nap egy tartalmas smoothie-t készít reggelire. Négy nagyon egyszerű hozzávalóra van csak szükség, hogy az összes fontos tápanyagot egyidejűleg be tudjuk vinni a szervezetünkbe – írja a mindmegette.hu.

  • áfonya
  • banán
  • brokkolicsíra
  • szójatej

Ebben a négy hozzávalóban minden benne van, ami segít energikusnak maradni egész délelőtt. Ráadásul ez egy remek mód, hogy akár a gyerekek étrendjébe is több zöldséget és gyümölcsöt csempésszük be.

Miből készüljön a turmix?

Az sem lehet véletlen, hogy tej helyett növényi alternatívát ajánl a gasztroenterológus. Míg korábban távol tartottuk magunkat a tejhelyettesítőktől, mostanában a magyarok is egyre többen választanak valamilyen növényi alapú italt.

A turmixot tovább gazdagíthatjuk lenmaggal, chiamaggal, zabpehellyel vagy akár diófélékkel is, az étrendi céljainknak megfelelően.

Dr. Will Bulsiewicz kutatásai is világos eredményeket mutatnak, hogy a bélrendszer egészsége a kulcs metabolizmusaink, hormonális egyensúlyunk fokozásához és a betegségeket okozó gyulladások enyhítéséhez. Bélrendszerünk táplálásának tudományosan bizonyított módja a színes növények változatos fogyasztásával és a belőlük származó élelmi rostok bevitelével történik. A rostok energetizálják a bélbaktériumokat, hogy posztbiotikum-bombákat termeljenek, melyek alapvetőek az egészségünk számára. Ezek tudományosan bizonyítottan elősegítik a fogyást, meggyógyítják a szivárgó bél szindrómát, erősítik a mikrobiomot, optimalizálják az immunrendszert, mérséklik az ételérzékenységeket, csökkentik a koleszterinszintet, visszafordítják a 2-es típusú diabéteszt, javítják az agyi funkciókat, és még a rákot is megelőzhetik. A jó hír, hogy bélrendszerünket lehet formálni. A rostban gazdag, valódi ételek – gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, magvak és hüvelyesek – gyorsan munkához látnak és hosszú távon fenntartják egészségedet, elősegítik a fogyásod és lehetővé teszik, hogy kívül-belül jól érezd magad!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.

Ajánlataink