HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg diétás cukor (xilit, stevia)
- egy érett banán összetörve
- ½ db vaníliarúd
- 1 db tojás
- 1 marék vörös áfonya
- 5 dkg apróra vágott keserű csokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 15 dkg zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A puha vajat keverjük habosra a cukorral és a banánnal, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kikapart magját és a reszelt narancs héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, a zabpelyhet, végül a vörös áfonyát és a csokoládét is. Evőkanálnyi masszából formázunk golyót és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire kissé kilapítva. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt süssük készre a kekszeket. Ha kihűlt, tegyük légmentesen záródó dobozba, ahol akár egy hétig is friss marad.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Karamellszelet – Egészséges vegán desszert
- Bögrés cseresznyés süti
- Málnás brownie
- Zabkorpás-csokoládés keksz