Ha van egy kis súlyfelesleged, egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással megszabadulhatsz tőle. A siker titka: egyél minél több salátát!

Salátadiéta a pluszkilók ellen – 4 nap a karcsúságért

A friss és változatos vegyes salátákat elkészítéséhez sok, alacsony kalóriatartalma ellenére is jóllakottságérzést keltő alapanyag áll a rendelkezésére. Ezek további előnye, hogy rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Az alábbi 4 napos diéta során a saláta játssza a főszerepet!

 

Így olvadnak le a kilók!

  • Négy napon át fogyassz el 2-2 nagy adag vegyes salátát (recepteket lásd lejjebb).
  • Az étkezések között egyél idénygyümölcsöt.
  • Naponta megengedhetsz magadnak 2-3 vékony szelet teljes kiőrlésű vagy korpás kenyeret.
  • A szomjadat vízzel, gyógy- vagy gyümölcsteával oltsd.
  • Használd bátran a kedvenc zöldségeit, és ízesíts minden fogást friss zöldfűszerekkel.
  • A majonézes dresszingeket kerüld el, részesítsd előnyben a növényi olajos-ecetes, a kefires, a joghurtos és a citromos változatokat.
  • Manapság már sokféle zöldsaláta kapható a piacon, a boltokban. Válogass bátran közöttük, hiszen mindegyik nagyon egészséges és finom!
  • A saláta-alapanyagok közül részesítsd előnyben az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag paradicsomot, paprikaféléket, kígyóuborkát, retket, lila és újhagymát, sárgarépát, hüvelyeseket, zellert, almát.

 

Ez is érdekelhet! Frissítő gyümölcsdiéta

 

A saláta egyik főszereplője: variációk dresszingre

(4 adag salátához)

Tojásos-joghurtos

Keverjünk össze 1 db főtt tojás sárgájáját 1 tk dijoni mustárral, 1 ek frissen facsart citromlével és 150 g natúr joghurttal. Ízesítsük apróra vágott petrezselyemzölddel és frissen őrölt borssal.

Fokhagymás-olívaolajos

Zúzzunk össze 1 kisebb gerezd fokhagymát. Adjunk hozzá ¼ tk őrölt köményt, 1 ek citromlevet és 3 ek extra szűz olívaolajat, valamint egy kevés borsot. Kecskesajtos-paradicsomos salátához nagyon finom.

Klasszikus

Keverjünk össze 4 ek olívaolajat 2 ek borecettel és 1 tk dijoni mustárral. Ízesíthetjük frissen őrölt borssal, aprított zöldfűszerekkel (pl. tárkony, petrezselyem, snidling, kakukkfű, bazsalikom).

Joghurtos-ecetes

Keverjünk össze 150 g natúr joghurtot 1 gerezd zúzott fokhagymával, és 2 ek fehérborecettel. Fokhagyma helyett használhatunk snidlinget is.

Sirtfood diéta – Adele-nek bevált, de mit mond a szakember?

vegyes saláta fogyókúra diéta

A vegyes saláta egyáltalán nem unalmas fogás!
Fotó: Shutterstock

 

Vegyes saláta receptek

(4 adaghoz)

Vegyes saláta

Elkészítése: Bontsuk leveleire, majd mossunk meg 1 fej salátát (pl. fejes, jég- vagy 2 fej római salátát). Szeljünk csíkokra 1 db kaliforniai paprikát, karikázzunk fel 1 fej lila hagymát és 1 db kígyóuborkát, 4 db paradicsomot pedig daraboljunk fel. A salátát tépkedjük kisebb darabokra, és adjuk hozzá a többi zöldséget, valamint 1 kis doboz lecsepegtetett konzervkukoricát. Klasszikus öntettel tálaljuk.

Mozzarellás paradicsomsaláta

Elkészítése: Vágjunk fel cikkekre 8 db paradicsomot. Keverjük össze egy kevés sóval, őrölt fekete borssal, 2-3 ek apróra vágott bazsalikommal, 1 fej apróra vágott lila hagymával, 2 ek borecettel és 1 ek olívaolajjal. Egy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, halmozzuk rá a paradicsomsalátát, végül szórjuk meg 125 g felkockázott light mozzarellával.

Csirkés saláta

Elkészítése: Főzzünk puhára 1 db teljes csirkemellfilét 2 db tyúkhúsleveskockából készült alaplében. A kihűlt húst vágjuk apró darabokra. Mossunk és szárítsunk meg 1 közepes fej fejes salátát, 50 g rukkolát és 1 kisebb fej endíviát, tépkedjük apróra a leveleket, majd a csirkemelldarabkákkal együtt osszuk el 4 db tányéron. Mossunk meg, vágjunk darabokra 4 db retket, és szórjuk a salátára. Készítsünk öntetet 1 doboz natúr joghurtból vagy kefirből, 1 gerezd zúzott fokhagymából, egy kevés sóból, borsból, és öntsük a salátára.

DF-tipp: Elfogyaszthatsz mellé 1 szelet korpás kenyeret is.

Sültpaprika-saláta

Elkészítése: Tegyünk a felforrósított serpenyőbe 3-3 db piros és zöld színű kaliforniai paprikát, 1-2 db enyhén csípős csilipaprikát, és süssük addig, amíg a bőrük fel nem hólyagosodik, és kissé meg nem barnulnak. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héjukat, távolítsuk el a torzsákat, az ereket, a húsukat pedig csíkozzuk fel. Vágjunk négyfelé 2 fej vöröshagymát, és süssük meg ezt is a paprikához hasonló módon. A sült zöldségeket tegyük tálba, ízesítsük borssal, kakukkfűvel, pár csepp citromlével, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és hagyjuk kicsit összeérni az ízeket.

DF-tipp: Egy kevés felkockázott juhsajttal és 1 szelet teljes kiőrlésű pirítóssal fogyaszd.

 

Céklasaláta fetával

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.
Így marad lapos a has a klimax után is
Válaszd a hízás helyett a lapos hasat! Légy 50 év felett is fantasztikusan nőies és csinos! Megtudhatod, mi ennek a titka.
Készíts igazi, cukormentes szilvalekvárt!
Ha eddig nem tudtad magad rávenni a befőzésre, ezt a sütőben készült cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvár receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Dinnyediéta, ha gyorsan kell ledobnod néhány kilót
A nyár hatalmas kedvence a dinnye, és már csak azért is odáig vagyunk érte, mert abban is segít, hogy megszabaduljunk néhány plusz kilótól.

Ajánlataink