Az év utolsó hetei az ünneplésről szólnak: céges rendezvényekről, családi, baráti összejövetelekről és a szilveszterről. Ünnepkor nyilván előkerül az alkohol is – mi pedig, akik eddig szigorúan tartottuk a diétánkat, itt bizony elcsúszhatunk. Hiába tudjuk, hogy az alkoholos italok hizlalnak, hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Nem kell azonban lemondanunk mindről: összegyűjtöttünk nyolc különféle italt – ezeket fogyasztva nem kell lelkiismeretfurdalást éreznünk.

Sovány vigasz

1. Gyomorkeserűk

Szódával a szóda amolyan jolly joker lesz a válogatás során: a nullkalóriás ital a legjobb választás az alkohol mellé. a keserű és a gyógynövényes röviditalok – amelyekből nem kell sok, amúgy is magas az alkoholtartalmuk, 30–45 százalékosak – ízét is „puhíthatjuk” egy kevés (vagy több) szódával, és így nem ártunk a diétánknak.

2. Pezsgő

Ezt az ünnepi italt legtöbbször – ám igazságtalanul – csak szilveszterkor isszuk. Pedig a félszáraz és száraz habzó italból 1-1,5 dl mindössze 90 kalóriát tartalmaz. És csakúgy, mint a vörösbor, a pezsgő is jótékony hatással lehet a szervezetünkre, mert serkenti a vérkeringést – persze csak mértékkel fogyasztva, napi maximum két pohárral számolva.

3. Kókuszvíz + bogyós gyümölcsös, ízesített vodka

A kókuszvíz remekül ellensúlyozza a vodka dehidratáló hatását, így a másnapi fejfájás esélye is csökkenhet. Ha pedig a röviditalból hosszú lesz, kevesebbszer töltünk újra a magasabb kalóriatartalmú vodkából, az alacsony kalóriatartalmú kókuszvízből pedig szinte bármennyit ihatunk.

4. Tequila + szódavíz

A margarita rendszerint tele van cukorral és édes likőrökkel, ám ha csak tequilát öntünk fel egy kis szódával és pár jégkockával isszuk, alig 100 kalóriát fogyasztunk poharanként. sőt adhatunk hozzá lime-ot vagy bármilyen más citrusfélét is. Így nem csak fi nomabb lesz, de a c-vitamin és az antioxidánsok beviteléről is gondoskodunk.

5. Mojito szirup nélkül

Menta, lime, szódavíz – mind természetes és alacsony kalóriatartalmú összetevők, ráadásul önmagukban is nagyon finomak. Ezekhez egy kevés rumot hozzáadva is, mindössze 100 kalória körüli italt kapunk – persze csak ha nem édesítjük egy nagy adag sziruppal. Aki bírja a kicsit fanyarabb, kesernyésebb ízeket, ne édesítse a mojitót, nem csak kevésbé hizlaló, de egészségesebb italt is fogyaszthat, ráadásul a savanyúbb íz jobban oltja a szomjat.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink