Egyetlen diétát sem könnyű elkezdeni. mert mire gondol az ember, ha súlycsökkentésről van szó? Salátára répával, ízetlen húsokkal, lemondásokkal teli életre. Pedig ennyire azért nem eszik forrón a kását. Ha egyenletes, de stabil fogyásra vágyik, nem kell éhezni. Íme, egy kis motiváció és segítség, hogyan is kezdje el a fogyókúrát, vagy ha úgy tetszik, az egészséges életmódra való átállást.

Start! Diéta indul!

Amennyiben még kezdő diétázó, kezdje a fogyást kicsiben. Higgye el, már a legkisebb változások is pozitív eredményt fognak hozni. nem szükséges egyik napról a másikra kizárólag brokkolit ennie sárgarépával. Ennél sokkal könnyebb, ha a szalámis pizza helyett először zöldségeset rendel, vagy a krumplipüré felét zellerrel helyettesíti. a legnehezebb a fogyókúrában, az életmódváltásban a lemondás. Azonban mindenre van megoldás. Találja meg a legjobb alternatívákat kedvenc ételeire, hogy a változásoknak pozitív hatásai legyenek testileg és lelkileg egyaránt.

1. Majonéz helyett használjon mustárt vagy tormát. Sokkal pikánsabb íze lesz az ételeknek, és sokkal kevesebb kalóriát is fognak tartalmazni. Kóstolja meg a magos, a dijoni vagy a csilis ízesítésű mustárféléket is.

2. Kenyerét cserélje le teljes kiőrlésűre. Bizonyosodjon meg arról, hogy a pékáru valóban teljes kiőrlésű lisztből készült, és nem csak színezett, fehér lisztből készített termékről van szó. A kenyereket ugyanis sokszor színezik malátával az egészségesebb optikai hatás kedvéért.

3. Részesítse előnyben a zsírszegény húsokat, így a bőr nélküli csirke- és pulykamellet vagy a sovány sertéshúst. a combhúsról is távolítsa el a bőrt.

4. Hetente egyszer nyugodtan egyen soványabb vörös húsokat is. Magas a B-vitamin, a vas- és a magnéziumtartalmuk. amennyiben köretként salátát vagy bármilyen zöldségfélét készít, nem kell tartania súlygyarapodástól.

5. Változtasson a főzési szokásain. Használjon teflonserpenyőt vagy sütőzacskót, annak érdekében, hogy minél kevesebb hozzáadott zsiradék kelljen. Alkalmazzon sütősprayt, azzal is sok olajat spórolhat meg.

6. Igyon több vizet. Az üdítők és gyümölcslevek rengeteg kalóriát tartalmaznak. Igyon helyettük tiszta ásványvizet, amely kalóriamentes, kívül-belül hidratál és csillapítja az éhségérzetet.

7. Amennyiben nagyon vágyna gyümölcslére, préseljen magának. Facsarjon narancsot, grépfrútot vagy akár almát, és hígítsa tiszta ásványvízzel.

8. Használjon joghurtos vagy olívaolaj alapú salátaönteteket. a szószokat, mártásokat soha ne locsolja egyenesen a húsra, inkább tálalja külön. Így optimalizálni tudja az elfogyasztott mennyiséget.

9. Tejtermékeit lassan cserélje sovány vagy zsírszegény változatokra. fogyasszon sovány (1,5%-os) tejet, zsírszegény túrót, alacsony zsírtartalmú tejfölt – sőt tejföl helyett natúr joghurtot. Rengeteg kalóriát és koleszterint spórolhat meg ezzel.

10. Váltson sovány sajtokra. Ma már többféle csökkentett zsírtartalmú sajtot lehet kapni. Ilyen a mozzarella vagy a csökkentett zsírtartalmú trappista sajt. Salátáira reszeljen kevés parmezán sajtot. Az intenzív ízű sajtok előnye, hogy kevesebbet kívánunk belőlük, mint a semlegesebb ízű sajtfélékből. Ezért ezek nagyon jók salátafeltétnek vagy mártogatós szószok alapjának.

11. Az ön által használt köretek legalább felét cserélje salátaféleségekre, grillezett vagy párolt zöldségekre. Nem baj, ha nem tud azonnal lemondani a rizsről vagy a sült burgonyáról. Kezdésképpen a krumpli felének a helyére tegyen ropogós salátát vagy zöldségkeveréket.

12. Nassoljon diót és magféléket, esetleg kevés aszalt gyümölcsöt, mazsolát. ezek sokkal nagyobb rosttartalommal rendelkeznek, mint a magas cukortartalmú édességek, ezáltal hosszabb időre biztosítanak teltségérzetet.

13. Egyen kisebb tányérból! Hajlamosak vagyunk ugyanis túlságosan nagy adagokat fogyasztani. A levesestányért helyettesítse egy kisebb csészével, a lapos tányért pedig cserélje desszertes- vagy salátástányérra. Észre sem fogja venni, de mégis jól fog lakni.

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink