Minden kultúrában, minden nemzetnek megvannak a tuti súlycsökkentő ötletei. Némelyik számunkra igen meglepő, akad köztük első hallásra hihetetlen is, de abban biztosak lehetünk, hogy a helyiek esküsznek rá. Tippek a pluszkilók ellen szerte a világból.

Súlycsökkentés világszerte

Thaiföld

Fogyasszon fűszeres ételeket!

A thai konyha fűszerei nemcsak az érzékekre hatnak, de gyorsítják az anyagcserét is, miközben magát a táplálkozást lassítják. a túl gyors evés ugyanis elhízáshoz vezet: egyrészt a félig megrágott falatok emésztése lassítja az anyagcserét, másrészt pedig meggátolja, hogy a szervezet jelzésére időben reagáljon. A szervezetnek ugyanis időre van szüksége, hogy észlelje az éhség csökkenését. Nagyjából 20 perc szükséges ahhoz, hogy a test „bemérje” a teltségérzetet. Ha mindent behabzsol 5 perc alatt, esélye sem lesz reagálni a szervezete üzenetére.

Lengyelország

Egyen otthon gyakran!

A lengyelek átlagosan a családi költségvetés mindössze 5 százalékát költik éttermi étkezésekre. Az otthoni étkezésekkel nemcsak pénzt takarítanak meg, de egészségesebben is táplálkoznak. Kutatások szerint ugyanis azok, akik rendszeresen éttermekben esznek, hajlamosabbak kevésbé egészséges ételeket választani.

Hollandia

Elő a biciklivel!

A hollandok 40 százaléka naponta rendszeresen használja a kerékpárt munkába járáshoz, ügyei intézéséhez. A kerékpározás segít a kalóriaégetésben, növeli a tüdő kapacitását, erősíti a szívet és az immunrendszert. Hollandiában egészen fantasztikus kultúrája van a kerékpározásnak: kiépített utak és a biciklisek haladását segítő közlekedési lámpák várják a két kerékre pattanókat.

Németország

Reggeli nélkül ne induljon el!

A németek 75 százaléka rendszeresen reggelizik. A tányérjukon teljes kiőrlésű gabonafélék, gyümölcsök, zöldségek és fehérjeforrások találhatók. A reggeli a legfontosabb étkezés, kihagyása egész nap falásrohamokat eredményezhet.

Svájc

Kezdje a napot egy tál müzlivel!

Svájc kulináris büszkesége egy orvos és táplálkozási szakember találmánya. Alapvetően zabpehelyből, héjjal és magházzal együtt pépesített almából, dióféléből, némi citromléből és sűrített tejből áll. A készen vásárolt müzliknél számoljon a cukortartalommal!

Egyesült Királyság

Kisebb adagokat a tányérra!

A britek legendásan kis ételadagokat tesznek a tányérra – talán a második világháború alatti és utáni kényszerű takarékoskodás húzódott el ilyen sokáig? Mindenesetre táplálkozási szempontból határozottan egészségesebb, mint például az amerikai supersize menük.

Franciaország

Egyen lassan!

A francia családok 92 százaléka vacsorázik együtt esténként. Ez kiugróan magas szám a többi európai nemzethez képest. Hét közben átlagosan 33 percet szánnak a franciák a közös étkezésekre, hét végén 45-öt. A közös családi étkezések jótékonyan hatnak az anyagcsere-folyamatokra, segítik az emésztőrendszer egészséges működését, ráadásul a szociális kapcsolatokat is erősítik.

India

Használjon finom fűszereket és jógázzon!

Az indiai nők csípős fűszerekkel, például gyömbérrel, csilivel, borssal és kurkumával pörgetik fel az anyagcseréjüket. A fogyást és az ideális testsúly megőrzését segíti a jóga, amely javítja az anyagcsere működését, és megtanít figyelni a test jelzéseire.

Oroszország

Termeljen meg mindent otthon!

Az oroszoknál máig népszerűek a víkendházak, dácsák. A városlakók 51 százaléka tölti a hétvégeket és a nyári vakációt a vidéki házban, ahol a kertben zöldséget és gyümölcsöt termelnek.

Finnország

Próbálja ki a nordic walkingot!

Ez a finnek egyik kedvenc szabadtéri tevékenysége. Nem kell hozzá más, csak egy pár jó walkingbot és kényelmes cipő. A nordic walking lényegében egyesíti a gyaloglás, a futás, valamint a sífutás előnyeit. Rendkívül hatékony mozgásforma, melynek segítségével nagymértékben javul az állóképesség, fejlődik a mozgáskoordináció és az izomerő.

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink