Ha a sok szenvedés mindig kudarchoz, visszahízáshoz, jojózáshoz vezet, akkor kár szenvedni. Milyen lenne, ha megnéznénk, hogy mire megyünk néhány apró változtatással? Ha beépítjük ezeket az apró trükköket a mindennapokba, akkor szép lassan, de elérjük a célunkat.

Szenvedés nélkül is lehet fogyni?

Lenni vagy nem lenni éhes?

Mindig kérdezzünk, ahogy elindul a sóvárgás. Valóban éhes vagyok, vagy sokkal inkább szomjas? Valóban éhes vagyok, vagy csak feszült? Valóban éhes vagyok, vagy csak szabadulni szeretnék valamilyen nemszeretem feladattól? Valóban éhes vagyok, vagy csak szomorú?

Stopper az ebédhez

Ha hajlamosak vagyunk a falásra, tanuljunk meg lassan enni. állítsuk be a telefonunkon az ébresztőt 20 percre, ennyit szánjunk egy étkezésre. Ez az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb lépés a túlevés ellen. rágjunk meg alaposan minden falatot, élvezzük az ízeket. A lassabb, kisebb adagokban történő evés során a gyomor megadja a jelet az agynak, hogy most már elég, telítve van. A rohamszerű falásnál ez elmarad, ezért eszik sokkal többet az, aki gyorsan lapátolja be az ételt.

A nagy fogyiverseny tanulsága

Egy amerikai fogyókúraverseny sikeres résztvevői három fontos közös jellemzővel bírtak: nem tévéztek heti 10 óránál többet, hetente egyszer mérték magukat és reggeliztek.

Teljes őrlésre álljunk át

Az a kevés kenyérféle, amit megeszünk, teljes őrlésű gabonából készüljön. Amiből nincs teljes őrlésű, azt nem ehetjük. Máris könnyebb lesz a választás a pékségben, hiszen se kakaós csigából, se túrós táskából nincsen teljes őrlésű, mekkora megkönnyebbülés. Kilókban is!

Aki alszik, sovány marad?

A napi 7 óránál kevesebb alvás növeli az étvágyat, azt mondják a kutatók. Ha naponta egy órával kevesebbet tévézünk és többet alszunk, akkor könnyedén elejét vehetjük a késő esti nassolásnak is. Ezzel naponta akár 65 kalóriával is csökkenthetjük a kalóriabevitelt, ami egy év alatt akár 4-5 kiló fogyást is jelenthet.

Levesüzemmód bekapcsol

Aki elkezd rendszeresen leveseket enni, az hamarabb megfékezi az étvágyát. sok túlsúlyos hagyja ki a levest, mert a főételre és a desszertre gyúr, hogy azokból ehessen bőségesen. Persze, hogy hízás lesz belőle.

Az álomruha legyen szem előtt

Vegyünk elő a szekrényből egy olyan ruhát, amely kissé szűk, vagy egy farmert, amit éppen hogy be tudunk gombolni. legyen ez a cél és a jutalom. Amint elértük, jöhet a következő kisebb ruhadarab, egészen biztosan akad még a szekrényben ilyen.

A három harapás szabály

A desszertekről sem kell teljesen lemondani, csak tartsuk be a fenti szabályt. Három kisebb harapás vagy falat után tegyük le a villát. Aki tudja magáról, hogy soha nem tudná ezt betartani, annak marad a „semmit” elv, abból baj nem lehet.

A nagy pizzatrükk pizza a diétában?

No, csak ritkán, akkor is egy szelet, megrakva zöldségekkel, sajt nélkül. Ezzel máris megspóroltunk legalább 200 kalóriát, ami egy év alatt akár 6-7 kiló fogyást is jelent, ha rendszeres pizzafogyasztók vagyunk. Voltunk, mondjuk inkább így.

Cukros üdítők helyett víz

Ez nem kis változtatás, mert akár 10 kanál cukorral kevesebbet fogyasztunk, ha leállunk a szénsavas üdítőkkel és a gyümölcslevekkel. Ezzel a trükkel akár egy hónap alatt megszabadulhatunk 2-3 kilótól.

A zöld tea felpörget

Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy a zöld tea képes felpörgetni a szervezet kalóriaégető motorját átmenetileg. Maximális frissítés extra kalóriák nélkül, a lehető legjobb megoldás.

A jóga vékonnyá tesz

Vagy a vékonyak választják a jógát? Jó kérdés. Az mindenesetre megfigyelésen alapul, hogy a jóga fejleszti a tudatosságot, így a testtudatot is, ami segít kontrollálni a rossz szokásokat.

Éljen a 80-20-as szabály!

Az étkezésre szánt étel 80 százaléka már elegendő lenne a jóllakáshoz, de hajlamosak vagyunk azt a kis maradékot is eltüntetni, hiszen erre neveltek bennünket. próbálja ki, mi van akkor, ha a 20 százalékot otthagyja? Ne legyen szívfájdalma, tartsa szem előtt a célját.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink