Fogyókúrázni nem könnyű – ezzel mindenki tisztában van, aki életében legalább egyszer megpróbált már leadni néhány kilót. Ha csak a súlyát szeretné szinten tartani, felesleges is kínoznia magát. Elegendő naponta 100 kalóriával kevesebbet fogyasztania ahhoz, hogy megőrizze versenysúlyát. Ahhoz, hogy a bevitt kalóriát ilyen kis mértékben csökkentse, nincs szükség drasztikus lépésekre.

Tartsa meg a súlyát!

Egy kis odafigyelés

Első lépésként érdemes alaposan áttanulmányoznia az élelmiszerek címkéit. Ami zsírszegény, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a cukortartalma is alacsony.
Írjon étkezési naplót. Ha leírja, hogy mit evett, mikor és mennyit, azonnal egyértelmű lesz, honnan tud kalóriát elvenni.
Egyen naponta többször. Ezzel nemcsak a súlyára ügyel, hanem a vércukorszintjét is könnyebben szinten tarthatja, elkerülve a vércukor ingadozása miatti falásrohamokat.
Kerülje a készen kapható gazdag, krémes szószokat, mártásokat. Ezeket az energiában gazdag ételeket váltsa fel igazán könnyű és egészséges ételekkel, például zöldségekkel.

Újragondolt reggelik

A reggeli elhagyása nem jó ötlet a kalóriabevitel csökkentésére. Akik nem reggeliznek, a nap folyamán lényegesen több kalóriát juttatnak a szervezetükbe, mint azok, akik jóllakottan indulnak neki a napnak.
Már a reggelihez is egyen sok zöldséget, salátát. A különféle zöldségekből finom, kalóriaszegény krémeket, mártogatósokat készíthet.
Ellenőrizze a reggelire fogyasztott gabonafélék, müzlik cukortartalmát. A legtöbb sajnos rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaz. A legjobb, ha natúr pelyheket választ.
Olaj helyett kevés vízzel süssön, tapadásmentes serpenyőben.
A reggeli banán helyett, ami átlagosan 150 kalóriát tartalmaz, egyen egy almát. Egy közepes méretű alma 50 kalória.
A turmixolt gyümölcsök a rostokat is tartalmazzák, így segítik az emésztést.
A tejtermékek közül jó választás a natúr joghurt és a kefir, valamint a zsírszegény sajtok közül is válogathat.
A reggeli pirítós készüljön teljes kiőrlésű kenyérből.

Kalóriastop kávézáskor

Igya a kávéját sovány tejjel. A teljes tej akár dupla mennyiségű kalóriát is tartalmazhat.
Felejtse el a cukrot. Próbálja édesítőszerek nélkül inni a kávét.
A kávé ízéhez remekül illik a fahéj és a szerecsendió. Ezekkel a fűszerekkel csökkentheti az édes íz utáni vágyát. 
A kávézás után legfeljebb szénsavmentes vizet igyon, a narancslé igazi kalóriabomba.

Trükkök ebédnél

A salátákat ne ízesítse öntetekkel, olajokkal. Használjon balzsamecetet.
A krémlevesekbe kruton helyett aprítson sárgarépát vagy zellert.
A zöldségeket ne süsse, inkább párolja.
Biztosan önnel is előfordult már, hogy a munkahelyén feltorlódtak a feladatok, ezért az íróasztalánál fogyasztotta el az ebédjét. Ilyenkor ügyeljen arra, hogy legalább arra az 5-10 percre, amíg a szendvicsét megeszi, függessze fel a munkavégzést. Ha nem az étkezésre koncentrál, nem rágja meg jól az ételeket, ami aztán könnyen emésztőrendszeri panaszokat okozhat. ráadásul munka közben a mennyiséget sem tudja kontrollálni, és szinte biztosan többet eszik, mint amennyit tervezett.

Ötletek vacsorához

A vacsorát tálalja kisebb méretű tányérba.
Ügyeljen az arányokra: a tányér negyedét foglalja el a hús, felét zöldségek.
Ha pizzát eszik, válasszon vékony tésztájút!
Egyen lassan, így csökken a vágy, hogy újra megpakolja a tányérját.
A csirkehúsról távolítsa el a bőrt – így felére csökkentheti az elfogyasztott zsír mennyiségét.     Mindig vágja le a húsokról a zsíros részeket.
A szószok helyett használjon fűszereket.
Étteremben válasszon előételt és főételt. sokkal jobb választás, mint a főétel és a desszert, hiszen ez utóbbi lényegesen több kalóriát tartalmaz az előételeknél.
Alkoholmentes italok helyett igyon vizet. Kevesebb a kalóriatartalma, és nem kell szenvednie másnap fejfájástól.
Ha tészta a vacsora, maximalizálja az adagot teniszlabda nagyságúra. 
A parmezán jellegű sajtok helyett válasszon mozzarellát vagy cheddar sajtot.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink