A fogyás titka az életmódváltásban rejlik. Ha lépésről lépésre, apránként alakítjuk át a régi szokásainkat, és be is tartjuk az új szabályokat, akkor a látványos eredmény sem marad el!

10 bevált trükk, hogy sikeres legyen a diétád

1. A mai nap a legjobb!

Nincs több „majd holnap” és „a jövő héten végre elkezdem”: a mai nap a legjobb arra, hogy belevágj a fogyókúrába! Ugyanakkor, ha jelentős súlyfelesleged van, az előtte feltétlenül keresd fel a háziorvosodat – írja a Fanny magazin.

Tipp: Kezdd azzal, hogy a vacsora mennyiségét a felére csökkented, és este sétálsz egy nagyot a lakásod környékén, vagy a munkából hazafelé menet a táv egy részét gyalog tedd meg.

2. Cserebere

Pakold ki a hűtőt, a konyhaszekrényt, és nézd át, majd rendszerezd a tartalmukat. A fehér lisztet, a cukrot, a dugi nassolnivalókat, legyenek azok édesek vagy sósak, ajándékozd el. Írj egy listát, hogy milyen egészséges és alakkímélő termékekkel helyettesíthetnéd ezeket, aztán irány a bolt!

3. Új utakon

Nézz utána a tematikus szakácskönyvekben vagy az interneten, hogy miként készíthetsz fogyókúrás fogásokat. Íme, két trükk:

-Az ételek sűrítéséhez például rántás helyett használhatsz pürésített, főtt zöldségféléket vagy egy kevés kukoricakeményítőt.

-A tejszínes fogások pedig joghurttal vagy kaukázusi kefirrel is nagyon finomak!

4. Okos választás

mandula, diéta

Fotó: unsplash.com

Bevásárolni mindig listával a kezedben menj, és csak azt vedd meg, ami az előre megtervezett menühöz szükséges! Ha tudod magadról, hogy nem bírod ki a napot nassolás, rágcsálás nélkül, kerüljön a kosárba sárgarépa, angol zeller, mandula, puffasztottrizs-szelet és zsírszegény sajt, pl. mozzarella is. Ezekből könnyedén összeállíthatsz egy kalóriaszegény tízórait vagy uzsonnát.

5. Érdemes felírni

Sokaknál beválik a fogyókúrás napló vezetése. Jegyezzük fel, mit és mennyit eszel, és mit sportolsz. Ne hagyd ki az „ez csak egy vékony szelet sajt” és az „ebből az pici bonbonból veszek egy szemet” típusú falatokat sem! Ha tényleg mindent leírsz, egy idő után szépen leszoksz majd a nassolásról.

6. „Bűnözőnapok”

Ha örökre eltiltod magadat a kedvenc kalóriadús ételektől, annak előbb-utóbb egy nagy lakoma és komoly lelkifurdalás lesz a következménye… Sokkal jobb, ha kijelölsz egy olyan napot, amikor minden héten ehetsz egy keveset valamelyik finomságból, ettől még működik a diéta.

7. Gondolkodj zöldben!

zöldség, saláta, diéta

Fotó: Shutterstock

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a jó alak és a fogyás egyik titka az, hogy mindennap egyél friss gyümölcsöt és zöldséget, lehetőleg mindig másfajtát. Igyekezz zöldséges ételeket főzni, és a köretet is minél több zöldségfélével készíteni.

Tipp: Ha bolognait készítesz, tegyél például a raguba cukkinit és/vagy padlizsánt is, ezzel arányosan pedig csökkentsd a tészta mennyiségét. Minél több a zöldség a mártásban, annál kevesebb kell a tésztából: így 40-50 g is elég lesz ahhoz, hogy jóllakj!

8. Mint egy király

A jó minőségű és tartalmas reggeli nemcsak energiával tölti fel a tested, de a nassolási vágyat is elkerülheted általa.

Tipp: Reggelire főzz fel 30 g zabpelyhet egy kevés vízben vagy tejben. Joghurttal vagy túróval, friss gyümölccsel és pár szem natúr mandulával elkeverve igazi energiabomba!

9. Nem szégyen a futás

fogyás futással, diéta

Fotó: Shutterstock

Mindegy, hogy mit, de az egészséged megőrzéséhez és a karcsúság eléréséhez mindenképpen mozognod kell! Séta, kocogás, bringázás, úszás, túrázás, aerobik, kick-box vagy tánc: válaszd a hozzád leginkább illőt, és sportolj hetente összesen legalább három órát!

10. Este van, este van…

A nap utolsó étkezése legyen tényleg nagyon könnyű, így nyugodtabb lesz az álmod, és az emésztőrendszeredet is tehermentesíted.

Három nagyszerű ajánlat vacsorára:

-zöldséges paradicsomleves 1 tk reszelt sovány sajttal

-vegyes saláta grillezett csirkefalatokkal vagy tonhallal

-2-3 szelet extrudált kenyér 50 g mozzarellával, paradicsommal, bazsalikommal

+ 1 tipp

Az egyik leghatásosabb módszer: ragasszunk ki a hűtőre és a konyhaszekrényre a korábbi túlsúlyos vagy karcsú önmagunkról készült fotót. A látvány biztosan visszatart majd minket a nassolástól!

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink