Almás-epres müzli
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze almalé
- fahéj
- 1 alma
- 1 deciliter natúr joghurt
- 5-6 szem eper félbevágva
- 1 evőkanál napraforgómag
- méz
Keverje össze a zabpelyhet, az almalevet és ízlés szerinti mennyiségben a fahéjat egy kisebb tálban. Tegye a hűtőbe és hagyja állni akár egész éjszaka.
Másnap reggel keverje össze a beáztatott zabpelyhet joghurttal. Daraboljon a tetejére almát, epret, esetleg mindezt kiegészítheti áfonyával, esetleg banánnal. Locsolja meg kevés mézzel és szórjon a tetejére napraforgómagot. Igazi nyári reggeli finomság!
Ezt a reggelit tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészítheti. A méz és a fahéj különlegesen édes ízt ad a zabpehelynek. Így legalább már reggel ráveheti a gyereket a gyümölcsfogyasztásra.
A müzli mellé kínáljon egy pohár tejet vagy facsarja ki két narancs levét és adjon a gyereknek friss narancslevet. A tejjel értékes kalciumhoz juthat a szervezete, míg a naranccsal a napi C-vitamin-szükségletének jó részét fedezheti.
Még ízletesebb lesz a reggeli fogás, ha görög típusú krémes joghurttal kínálja. Ezt a krémességet elérheti úgy is, ha a joghurtot egy éjszakán át egy pamuttal kibélelt szűrőn át csepegteti. Így valódi, tömör, krémes állagú joghurtot kap, amely különösen frissítően hat kora reggel.