Ez a citromos, diétás sajttorta egyszerűen elronthatatlan, és a karácsonyi asztal gyönyörű dísze is lehet.
Hozzávalók:
A sütialaphoz
- 1 tojás
- 50 g kókuszolaj
- 30 g eritrit (vagy ennek a mennyiségnek megfelelő más édesítő, pl. Zéró Calories)
- 2 tojás
- 200 g őrölt mandula
- 30 g mandulaliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/ tk. őrölt fahéj
A torta törzséhez
- 2 tojás
- 400 g natúr sajtkrém, pl mascarpone
- 100 g eritrit
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom kifacsart leve
Így készítsd el:
1. A tojást, a kókuszolajat és az édesítőt habverővel keverd simára.
2. Külön tálkában keverd össze a darált mandulát, a mandula lisztet, a sütőport, és a fahéjat.
3. A lisztkeveréket borítsd bele a tojásos alapba és habverővel keverd simára. Masszív, morzsalékosodó tésztát kapsz – ez lesz a torta alapja.
4. Egy kapcsos tortaformát oldalt és alul is bélelj ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a torta alapjának tésztáját úgy, hogy körben legyen egy kicsi pereme is.
5. A tortatörzshöz válaszd ketté a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot. A tojások sárgájához add hozzá a sajtkrémet, a 100 g édesítőt, a fél citrom kifacsart levét, illetve a vaníliarúd kikapart belsejét, majd keverj ki belőle egy sima masszát. Ebbe forgasd bele óvatosan a tojáshabot, majd az így kapott krémet simítsd rá a tortaalapra.
Tipp: Ha a citrom héját is belereszeled, még intenzívebb lesz a citromos íz a krémben!
6. Mehet is a sajttorta a 160 fokra előmelegített sütőbe! 50 perc alatt lesz kész.
Fantasztikusan könnyű, üde, cukor nélkül készült fogyókúrás sütemény a végeredmény!
NÉZD MEG AZ ALÁBBI VIDEÓT, milyen könnyű elkészíteni: